ORIGINAL_ARTICLE
بررسی اکولوژیک گیاهان اسانس دار روی سه جنس Nepeta, Mentha و Thymus در استان تهران
با توجه به نقش و اهمیت گیاهان اسانس دار در زندگی بشر اجرای طرح های تحقیقاتی در مورد آنها ضروری به نظر می رسد. با توجه به گستردگی و پراکنش وسیع گونه های معطر در کشور اجرای این طرح به جنس، گونه و استان خاصی محدود شده است. لذا این طرح بر روی سه جنس ThymusMentha و Nepeta در استان تهران اجرا شد. در ابتدا ضمن مراجعه به منابع و کتب مرجع، مقاله ها و کاوشهای کامپیوتری اطلاعات مختلفی در مورد گیاهان مطروحه و ترجیحا جنسهای مربوطه بدست آمد. پراکنش آنها در نقاط مختلف و کاربرد و صوردارویی آنها مورد بررسی قرار گرفت و سپس به دلیل اختصاصی بودن گونه های کشور و استان تهران پراکنش و ویژگیهای اکولوژیک آنها ثبت شد. این ویژگیها عبارت بودند از: نام جنس و گونه، محل پراکنش،ارتفاع از سطح دریا، جهت، شیب، جنس خاک، نام حوضه آبخیز و تیپ گونه های همراه همین طور نقشه پراکنش این گیاهان که در استان تهران مورد بررسی قرار گرفت. در مجموع 3 گونه از جنس تیموس و 10 گونه از جنس Nepeta و یک گونه از جنس Mentha در استان تهران جمع آوری گردید.
https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118385_4a867a6ae5bb1d7819c586d88ef94c48.pdf
2000-04-20
1
25
-
مهردخت
نجف پور نوایی
navaei@rifr-ac.ir
1
فوق لیسانس علوم گیاهی (عضو هیأت علمی)
LEAD_AUTHOR
1. Agarwal. 1990. Economic plant of India.
1
2. Flora Iranica. 150. Rechinger
2
3. Keaj, Rwy, 10.An Example of sudan zone vegetation in Nigeria, J. Ecol. 37(2). (335-64).
3
4. Moll, Ey. 1958. Auantitative ecological investigation of Krantt kllof forest, Jou. South Africa Botany 34(1), 15-25.
4
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس گونه های بومادران بیابانی، زرد و زاگرسی Achillea albicaulis C.A. Mey, Achillea bibersteinii, Achillea filipendula Lam
بومادران بیابانی گیاهی پایاست که بیشتر در شمال، شمال غربی، شمال شرقی، تهران و اطراف آن می روید. بومادران زرد یا بومادران مزرعه نیز بیشتر در استان آذربایجان می روید. بومادران زاگرسی بیشتر در شمال غرب کشور می روید. این گیاهان می تواننداز لحاظ استفاده دارویی با ارزش باشند. از این سه گونه دو گونه آن (بومادران بیابانی و زاگرسی) در اواسط خرداد 1377 از باغ ملی گیاه شناسی ایران و گونه بومادران زرد در اواسط تیر 1377 از روستایی نزدیک تبریز به نام هربی جمع آوری و خشک گردیده و از گلهای خشک آن به روش تقطیر با بخار آب به مدت یک ساعت اسانس گیری شده است. مقدار اسانس در هر سه نمونه 0.20 درصد بود که با دستگاه های کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS)، مورد شناسایی قرار گرفتند. در نمونه بومادران بیابانی 38 ترکیب شناسایی شد که ترکیبهای عمده آن عبارتند از: γ-Muurolene (13.29 درصد)، α-Pinene (9.99 درصد)، Camphor (9.35 درصد)، p-Cymene (8.48 درصد) و trans-Carveol (8.41 رصد). در نمونه بومادران زرد نیز 37 ترکیب شناسایی شد که ترکیبهای عمده آن عبارتند از: Piperitone (45.92 درصد)، 1,8-Cineole (17.64 درصد)، Limonene (5.63 درصد) و p-Cymene (5.17 درصد). در نمونه بومادران زاگرسی 36 ترکیب مورد شناسایی قرار گرفت و ترکیبهای عمده آن عبارتند از: Limonene (26.70 درصد)، Carvacrol (9.26 درصد)، 1,8-Cineole (8.66 درصد)، Borneol (7.82 درصد) و Germacrene D (5.62 درصد). در هر سه گونه بومادران نزدیک 70 درصد از ترکیبهای شناسایی شده را مونوترپنها تشکیل می دادند.
https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118386_ac21224885fb4ab623fa36ab8169dcf4.pdf
2000-04-20
27
46
-
کامکار
جایمند
jaimand@rifr-ac.ir
1
اعضا هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی
AUTHOR
محمدباقر
رضایی
rezaie@rifr-ac.ir
2
اعضا هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی
AUTHOR
1- قهرمان، احمد. فلور رنگی ایران. جلد ۱۵ شماره ۱۷۵۳. انتشارات مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع.
1
۲- قهرمان، احمد. فلور رنگی ایران. جلد ۸ شماره ۸۸۵. انتشارات مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع.
2
٣- قهرمان، احمد. فلور رنگی ایران. جلد ۱۵ شماره ۱۷۵۲. انتشارات مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع.
3
4- Simon, J.E.; Chadwick, A.F.; Craker, L.E., (1984), Herbs: An Indexed Bibliography, 1971-1980, pp 101-102, Elsevier Sci. Publ., Amsterdam.
4
5- Twaii, H.A.A., (1983), "Some pharmacological studies of Achillea santolina L. and Achillea micrantha M.B.", Fitoterapia, 54, 25-32.
5
6- Rustaiyan, A and Komeilizadeh, H. (1998), "Comparative study of the essential oils of three Achillea species from Iran", J. essent. Öil Res., 10, 207-209.
6
7- Küsmenoglu, S., Baser, K.H.C. and Ozek, T., (1995), "Constituents of the essential oil of Achillea bieberseinii Afan." J Essent, oil Res., 7, 527-528
7
8- Davies, N.W., (1998), "Gas chromatographic Retention Index of monoterpenes and sesquiterpenes on methyl and carbowax 20 M phases", J. chromatography, 503, 1-24.
8
9- Bauer, K., Ganbe, D., Surburg, H., (1990), "Common Fragrance and flavor materials" pp 45, VCH Publishers.
9
10- Simonsen, J.L. and Owen, L.N., (1947), The terpenes 2 and edn. Vol. 1, pp. 359-370, Univdrsity press, Cambridge.
10
11- Gildemeister, E. and Hoffmann, F., (1963), Die atherischen Öle, (Merkel, D., ed.) 4 the edn., Vol. IIIc, pp. 213-225. Akademic-Verlag, Berline.
11
12- Naves, Y.R., (1943), Helv. Chem. Acta., 26, 162.
12
13- Read, J. and Smith, H. G., (1923), J. Chem. Soc. Trans. 123, 2267.
13
14- Hefendehl, F.W., (1970), Phytochemistry, 9, 1985.
14
15- Von Rudloff, E. and Hefendehl, F.W., (1966) Can. J. Chem., 44, 2015.
15
16- Murray, M.J., Lincoln, D.E. and Hefendehl, F.W., (1980), Phytochemistry, 19, 2103.
16
17- Yeh, P.H., (1960), Perfum, Essent. Oil Res., 51, 293.
17
18- Nagasawa, T. and Umemoto, K., (1976), Nippon Nogei Kagaku Kaishi 50, 381.
18
19- Lawrence, B.M., (1978), Doctoral thesis Rijksuniversiteit te Gronig. The Netherlands.
19
20- Kremers, R.E., (1925), Am. J. Pharm., 97, 658.
20
21- Guenther, E., (1949), "The Essential oils vol. II, pp. 396-399. Van Nostrand, New York (reprint (1975) Krieger, Huntington, NewYork]
21
22- Guenther, E., (1948), The Essential oils Vol. I, pp. 283-284. Van Nostrand, NewYork [reprint (1972) Krieger, Huntington, NewYork]
22
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی ترکیبهای تشکیل دهنده روغن اسانسی اندامهای هوایی و بذر گیاه جاشیرPrangos ferulacea (L.) Lindly
اندامهای هوایی و بذر گیاه جاشیر (Prangos ferulacea L.)در فصل تابستان از ایستگاه تحقیقات همند آبسرد جمع آوری گردیده و پس از خشک شدن در دمای محیط، به روش تقطیر با بخار آب اسانس گیری شد. اسانس به صورت لایه ای روغنی ازروی سطح آب جمع آوری گردید. بازده تولید اسانس از اندامهای هوایی گیاه برابر 2.33% و از بذر 0.84% بود. ترکیبهای هر دو اسانس با دستگاه گاز کروماتوگراف (GC) و دستگاه گازکروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 31 ترکیب در اسانس حاصل از اندامهای هوایی گیاه جاشیر و 18 ترکیب در اسانس بذر آن شناسایی شد. اجزای اصلی اسانس اندامهای هوایی گیاه بتاپینن (22.9%) و 3-کارن (16%) بودند در حالی که اسانس حاصل از بذر به طور عمده حاوی بتا پینن(33%) و آلفا پینن (10.1%) بود.
https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118387_0a9e2ac24fa1e479082d77d35cb0768e.pdf
2000-04-20
47
60
-
فاطمه
سفیدکن
ijmapr@rifr-ac.ir
1
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
LEAD_AUTHOR
1. حسینی زاده سی سختی، علی محمد، محمدعلی زمانی، ۱۳۶۱، گیاه علوفه ای جاشیر، واحد آموزش کمیته کشاورزی
1
۲- دفتر مرکزی جهاد سازندگی، کمیته کشاورزی، )واحد مرتع( ۱۳۶۴، جاشیر، واحد آموزش کمیته کشاورزی
2
٣- قیطوری، محمد، بهروز ملک پور، مصطفی جعفری و عادل جلیلی، پژوهش و سازندگی، شماره ۳۲، صفحه ۳۲، )۱۳۷۵(
3
4. G.A. Kuznetsova, Yu. N. Yurev, L.V. Kuzmina, G.G. Senchenko and L.I. Shagova, Gas Chromatographic analysis of the essential oils of some types of Prangos., Aktual. Probl. Izuch. Efirnomaslich Rast. Efrin. Masel, 137-138(1970), Chem. Abstr., 76, 89939 (1970).
4
5. G.A. Kuzenetsova, Yu.N. Yurev, L.V. Kuzmina, G.G. Senchenko and L.I. Shagova, Essential oil composition of fruit of some species of prangos. Rast. Resur., 9,388-391 (1973), Chem. Abstr., 80, 19366(1973).
5
6. A. Menghini, M.r. Cagiotti, L. Nontanarella, F.C. Fisher and R. Bos, The essential oil of the fruit of Prangos ferulacea lindly, Essenze Deriv. Agrum., 57(1), 3440, (1987).
6
7. K.H.C. Baser and Z. Aytac, (1996) Composition of the essential oil of Prangos ferulacea (L.) Lindl., J. Essen. Oil Res.,
7
8. 297-298. 8. P. Sandra and C. Bicchi, Capillary Gas Chromatography in Essential oil Analysis, Huethig, (1978).
8
ORIGINAL_ARTICLE
تغییرات مقدار کل آلکالوئیدهای گیاه دارویی عروسک پشت پرده (Physalis alkekengi) در واکنش به مقادیر مختلف کود ازته
اثرات شش سطح کود ازته (اوره) بر عملکرد محصول و تغییرات مقدار کل آلکالوئیدهای موجود در اندامهای مختلف گیاه P.alkekengi در ایستگاه تحقیقات گیاهان دارویی مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان یزد مورد مطالعه قرار گرفت. طرح آزمایشی فوق طرح بلوک کامل تصادفی با شش تیمار کود ازته به میزان و (بدون مصرف کود) شاهد =0 کود ازته در سه N و N50=50kg/ha و N100=100kg/ha و N150=150kg/ha و N200=200kg/ha وN250=250kg/ha تکرار بود. هدف از این پژوهش انتخاب میزان مصرف بهینه کود ازته جهت بالاترین عملکرد محصول و بیشترین میزان تولید کل الکالوئیدها در اندامهای مختلف گیاه بوده است. نتایج نشان میدهد که تولید برگ، ساقه، ریشه و محصول (بیوماس) و همچنین اندازه تاج پوشش، ارتفاع ساقه و گسترش ریشه با افزودن کود ازته به خاک، افزایش نشان میدهد و حداکثر میزان عملکرد آنها مربوط به تیمار 150 و حداکثر اندازه ارتفاع ساقه مربوط به تیمار 100 کیلوگرم کود ازته در هکتار می باشد. با توجه به این که از نظر مقایسه میانگین ها بین تیمارهای 100 و 150 کیلوگرم در هکتار کود ازته از نظر آماری تفاوت معنی داری (a=0.01) وجود ندارد، می توان نتیجه گرفت که بیشترین عملکردمحصول و عوامل اندازه گیری شده با مصرف 150 کیلوگرم در هکتار کود ازته حاصل می شود. پس از تولید حداکثر محصول، مصرف بیشتر کود ازته اثرات منفی بر عملکرد گیاهان داشت. - میزان الکالوئیدهای تام در برگ، میوه و ریشه به روش (Yanevan) اندازه گیری گردید و نتایج نشان داد که افزودن کود ازته به خاک باعث افزایش میزان الکالوئیدها در اندامهای برگ، میوه و ریشه می شود و حداکثر میزان آن به ترتیب مربوط به میانگین تیمارهای 100 و 150 و 200 کیلوگرم در هکتار کود ازته می باشد و با توجه به این که ازنظر مقایسه بین میانگین الکالوئیدهای تولید شده در برگ و ریشه، به ترتیب در تیمارهای (100، 150) و (200 و 150) کیلوگرم در هکتار تفاوت معنی دار (a=0.01) وجود ندارد میتوان نتیجه گرفت که بیشترین میزان الکالوئیدهای تولید شده در مجموع با مصرف 150 کیلوگرم در هکتار کود ازته حاصل می شود. در مورد گسترش ریشه در خاک با افزایش میزان کود به خاک از نظر آماری تفاوت معنی داری بین میانگینها وجود ندارد، در حالیکه با افزایش میزان کود به خاک عمق ریشه کاهش می یابد و بیشترین مقدار مربوط به شاهد می باشد. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که کود ازته بطور عمده باعث افزایش رشد اندامهای هوایی در گیاه می شود و کمتر روی رشد ریشه تاثیر دارد.
https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118424_d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.pdf
2000-04-20
61
112
-
عباس
زارع زاده
azrshafle@yahoo.com
1
lعضو هیئت علمی مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان یزد
AUTHOR
بهمن
خلدبرین
bkholdeb@biology.susc.ac.ir
2
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز
AUTHOR
علی
مراد شاهی
3
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز
AUTHOR
پرویز
باباخانلو
babakhanlou@rifr-ac.ir
4
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
AUTHOR
هما
رجائی
5
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
AUTHOR
1- ابراهیم زاده، حسن، ۱۳۶۳، فیزیولوژی گیاهی (تغذیه و جذب)، انتشارات دانشگاه تهران، چاپ دوم، جلد اول
1
2- احمدی نعمت اله، ۱۳۶۳، فیزیولوژی گیاهی(فتوسنتز و تغذیه)، مرکز نشر دانشگاهی
2
3- امیدبیگی رضا، ۱۳۷۴، رهیافت های تولید و فرآوری گیاهان داروئی، انتشارات تهران فکروز، جلد اول
3
4- ایزدوست محمد، ۱۳۶۳، شیمی گیاهی(ترجمه) انتشارات دانشگاه تهران. ۵- جهرم افخم السادات، ۱۳۶۵، بررسی مکانیسم اثر فارماکولوژیک میوه عروسک پشت پرده از نظر خاصیت ضد آبستنی، پایان نامه دانشکده داروسازی دانشگاه اصفهان
4
5-جهرم افخم السادات، 1365، بررسی مکانیسم اثر فارماکولوژیک میوه عروسک پشت پرده از نظر خاصیت آبستنی، پایان نامه دانشکده داروسازی دانشگاه اصفهان.
5
6- حدادچی غلامرضا، ۱۳۶۵، بیوشیمی و فیزیولوژی گیاهی(عملی) انتشارات واحد فوق برنامه جهاد دانشگاهی دانشگاه مازندران
6
7- روح الامین ربابه، ۱۳۶۳، بررسی شیمیایی و فارماکولوژی میوه عروسک پشت پرده از نظر خاصیت ضد آبستنی در موش، پایان نامه دانشجویی دانشکده داروسازی دانشگاه اصفهان
7
8- زرگری علی، ۱۳۷۰، گیاهان داروئی، انتشارات دانشگاه تهران، چاپ پنجم، جلد
8
9 - سالار دینی علی اکبر، ۱۳۶۶، حاصلخیزی خاک، انتشارات دانشگاه تهران، چاپ سوم
9
10- صمصام شریعت، هادی، ۱۳۷۱، عصاره گیری و و استخراج مواد مؤثره گیاهان داروئی و روش های شناسائی و ارزیابی آنها، انتشارات مانی اصفهان
10
11- صمصام شریعت هادی، ۱۳۷۴، پرورش و تکثیر گیاهان داروئی، انتشارات مانی تحقیقات گیاهان دارویی و معطراصفهان
11
12- فرزانه هادی، ۱۳۷۴، اگروشیمی (ترجمه) انتشارات آوای نور
12
13- گرانسر علی، ۱۳۶۵، روشهای نوین آزمایشگاهی، انتشارات جهاد دانشگاه تهران، جلد دوم.
13
14. Antoun, M.D. Abramson, D. Tyson, R.L. chang, C. Mclaughlin,J.L.Peck, G. and Cassady, J. M.(1981) J. Nat. Prod. 44:579.
14
15. Axelius, B. (1991) svensk. Botanisk. Tidskrift, 85(6): 413-416.
15
16. Basey, K. Wooley, JG. (1973) Phytochemistry, 12(10): 2557-2559.
16
17. Basey, K and wooley, J.C. (1973) Phytochemistry 12:2197.
17
18. Basey, K. M. CGaw, BA. Wooley, J(1992) Phytochemistry (12):417-4176.
18
19. Beresford, PJ. Woolley, JG. (1974) Phytochemistry 13(10): 2143-2144.
19
20. Bfaszclak, W. (1976) Zesz. Probl-Postepow-Nauk-Roln. No 182:185-190.
20
21. Blossey, E. C. Budzikie wicz, H. Ohashi, M. fodor, G. and Djassi, C.(1964) Tetrahedron 20:585.
21
22. Cacers. A. Alvarez, AV, OV. and O, AE. Samaga, BE. (1991) J. Ethno. Pharmacol. 31:193-208
22
23. Conn, E. E. (1981) Secondary plant products. Vol. 7. The Biochemistry of plants. Academic Press, New York.
23
24. Cordel, G.A. (1981). introduction to Alkaloids. A. Biogenetic Approach. J. Wiley, New York.
24
25. Dalton, D. R. (1979) Alkaloids. M. Dekker, New York.
25
26. Deluca, V. Marineau, C. and Brisson, N. (1989) Proc. Natl. Acad. Sci. USA 86:2582-2586. 27. Evans, W.C and prtoridge, M.W. (1952) J. Pharm. Pharmacol. 4:769.
26
28. Frisbey, A. Roberts, J. M. Jennigs, J.C. Gottshall, R. Y. and lucas, E.H. (1953) Mich. Agric. exp. sta. Quart. Bull 35:352.
27
29. Kawai, M, Matsuura, T. Kyuno, S. Matsuki, H. Takenaka, M. Katsuoka, T. Butsugan, Y. and Satio, K. (1987) Phytochemistry 26:3313.
28
30. Kawai, M. ogura, T. Nakanishi, M. Matsuura, T. Butsugan, Y. Mori, Y. Harada, K. and Suzuki, M. (1988) Bull. Chem. Soc. Japan 61:2969.
29
31. Kawai-M. Ogura, T. Makino, B. Matsumoto, A. Yamamura, H. Butsugan, Y. Hayashi, M. (1992) Phytochemistry, 31(12): 4299-4302.
30
32. Lindley, J. (1983) Flora Medica, P. 510. Longman, or me, Brown, Green and Longman, London.
31
33. Matsuura, T. Kawai, M. Nakashima, r. and Butsugan, Y. (1969) Tetrahedron Letters 1083.
32
34. Matsuura, T. and Kawai, M (1969) Tetrahedron Letters 1765.
33
35. Matsuura, T. Kawai, M. Nakashima, R. and Butsugan, Y. (1970) J. Chem. Soc (C) 664.
34
36. MC Gaw, BA.Wooley, JG. (1979) phytochemistry 18(1):189-190.
35
37. Mothes, K. Schutte, h.R and Luckner, M. (1985). Biochemistry of Alkaloids.
36
38. Southon, L. W. and Buckingham, J. eds (1989) Dictionary of Alkaloids (London: Champan and Hall Itd).
37
39. Sunayama, R. Kuroyanagi, M. Umehara, K. Uneo, A. (1993) Phytochemistry, 34(2):529-533.
38
40. Vagujfalivi, D. (1968) studies on the Physiology of plants containing alkaloid. Ph. D. Dissertation Budapest.
39
41. Wettstein, R. (1897) in Die naturlichen pflanzen familien (Engler, A. and Ptantl, K. eds), Teil III B, P. Engelman Press, leipzing.
40
42. Yamaguchi, H. and Nishimoto, K. (1965) Chem. Pharm. Bull 13:217.
41
ORIGINAL_ARTICLE
شناسایی و مقایسه ترکیبهای موجود در اسانس برگ و میوه گیاه دارویی پنج انگشت Vitex Pseudo - negundo
گیاه پنج انگشت Vitex Pseudo - negundo یکی از انواع گیاهان دارویی است که در بستر رودخانه های مناطق جنوبی ایران همراه با درختچه های گز و خرزهره به صورت اجتماع گیاهی دیده می شود. رایحه ادویه ای و خوشایندی از این گیاه به خصوص در مرحله گلدهی به مشام می رسد. خواص دارویی متفاوت این گیاه نظیر فعالیت ضد باکتری برخی ترکیبهای موجود در اسانس، اثرات ضد هورمون آندروژن ترکیبهایی مانند aucubin و Casticin، بهبود دسته ای از ناراحتیهای گوارشی و همچنین فعالیت شبه هورمونی ترکیبهای iridoids و ecdysteroids سبب توجه بیشتر محققان به این گیاه شده است. رویش فراوان و خودروی گیاه پنج انگشت در ایران لزوم بررسی و تحقیق بر روی این گیاه را ایجاب می کند. بدین جهت گیاه پنج انگشت در طی فصل بهار از استان فارس جمع آوری و از برگ و میوه آن به صورت مجزا، به روش تقطیر با آب و بخار آب اسانس گیری شد. ترکیبهای موجود در اسانس با دستگاه گاز کروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی مورد شناسایی قرار گرفته است. از میان ترکیبهای شناسایی شده آلفا ترپننیل استات (23.6%)، آلفا - پینن (18.2%) و بتا-کاریوفیلن (17%) بیشترین مقدار را در میوه و ترکیبهای بتا-کاریوفیلن (29.7%)، آلفا-پینن (15.2%) ولیمونن + سینئول (8.4%) بخش عمده اسانس را در برگ تشکیل می دهند.
https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118425_ed8314220f257f8b97e62351c1cf12f4.pdf
2000-04-20
114
125
-
لطیفه
احمدی
1
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی
AUTHOR
1- زرگری، علی. ۱۳۶۸. گیاهان دارویی، انتشارات دانشگاه تهران، جلد ۳ صفحه 716-718
1
2- مظفریان، ولی اله. ۱۳۷۵. فرهنگ نامهای گیاهان ایران. انتشارات فرهنگ معاصر، ص 586
2
3. Bremness L., 1994, Herbs. Dorling Kindersley limited, London, p.90.
3
4. Brophy J.J. and Lassak E.L., 1987, Flavour and Fragrance journal., 2,
4
5. Gomma cs, Ei-Moghazy Ma, Halim Fa. and Ei-Sayyad Ae., 1978. Flavonoids and iridoids from vitex agnus castas. Planta medica. No. 33:3.
5
6. Garler K, Oehlke D. and Soicke H., 1985. Investigation of the iridods of vitex agnus castus. Planta-medica. No.6.
6
7. Kustrak D., kuftinec J. and Blazevic N., 1994. The composition of the essential oil of vitex agnus castus. Planta-medica. No. 58: 7, A681.
7
8. Kustrak D, Kuftinec J. and Blazevic N., 1994. The composition of the essential oil of vitex agnus castus. J. of essential oil research. No 6:4.
8
9. Malla varpu G.L. Ramesh S, Kaul P.N. and Rao B.R.R. 1994. Planta-medica. 60.
9
10. Mishurova Ss, Malinovskaya Ta, Akhmedov Ib. and Mamedov Dg. 1986. The essential oil of vitex agnus castus L., Its fractional composition and antimicrobial activity. Rastitel, nye-Resursy. No.22:4.
10
11. Mnimh P.D, 1993. Complete medicinal herbal. Dorling Kindersley limited, London, Pp166-9.
11
12. Rimpler H., 1972. Arch. Pharm., Pp305,746.
12
13. Senatore F., Porta Gd. and Reverchon E., 1996. Constituents of vitex agnus castus. L. essential oil. Flavour and Fragrance journal. vol. 11, Pp 179-182.
13
14. Suksamrarn A., Aphaijitt S. and Brophy J.J. 1990. Flavour and Fragrance Journal., 5, 53.
14
15. Wollenweber E. and Mann K. 1993. Flavonols from vitex agnus castus fruits. Planta-medica. No. 48: 2. Pp 126-7.
15
ORIGINAL_ARTICLE
محاسبه شاخص کواتس ترکیبهای شیمیایی موجود در اسانس گیاهان معطر و دارویی با ستون DB-5
شناسایی ترکیبهای متشکله اسانسها به منظور کاربرد صحیح در صنایع مختلف ازاهمیت ویژه ای برخوردار است. در این تحقیق شاخص کواتس به عنوان یک عامل مهم در شناسایی این ترکیبها محاسبه شده است. با استفاده از برنامه ریزی کامپیوتری Statgraph معادله درجه سوم براساس زمان بازداری هیدروکربنها به دست آمد با قراردادن زمان بازداری 565 ترکیب مجهول در معادله درجه سوم، شاخص ثابت کواتس (Kovats index) به دست می آید. این شاخص در تایید شناسایی ترکیبهایی که با دستگاه GC & GC/MS مورد آنالیز قرار می گیرد از کارآیی بالایی برخوردار است و در بسیاری موارد بدون استفاده از این شاخص نمی توان به شناسایی دقیق ترکیب شیمیایی دست یافت.
https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118426_e8bc5e5e07edf38c1a7f733ce4ce9f94.pdf
2000-04-20
126
149
-
مهدی
میرزا
mirza@rifr-ac.ir
1
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
AUTHOR
لطیفه
احمدی
2
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
AUTHOR
1.استوک، ر، رایس، س. ب. ف. ترجمه حسین، و، منظوری لشکر، ج. ۱۳۷۱، روشهای کروماتوگرافی، انتشارات مرکز نشر دانشگاهی، تهران، ص ۱۸۴-۱۷۸.
1
2-Sandra, P. and Bicchi, C., 1986, Capillary gas chromatography in essential oil analysis, A.H.B., New york.
2
3- Saturn GC/MS refernce manual 03-914350-00; 1992, Varian associates, Inc.
3
4-Gaschromatograph reference manual 03914094; 1992, Varian associates, Inc.
4
5- Libr-trp. 1992 mass spectral search program.
5
6- Analysentechnik Beringer, 1993,ATB, s analysentechnischiche Informationen, band 1. Mainz - Kasel.
6
7- Roedel, W. and Woelm, G., 1982, Grundlagen der Gaschromatographie D. V. B., Berlin.
7