%0 Journal Article %T بررسی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس کزل Diplotaenia damavandica Mozaffarian Hudge & Lamond %J تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران %I موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور %Z 1735-0905 %A میرزا, مهدی %A دینی, محمد %D 2001 %\ 06/22/2001 %V 8 %N 1 %P 91-102 %! بررسی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس کزل Diplotaenia damavandica Mozaffarian Hudge & Lamond %K Diplotaenia damavandic %K Umbelliferae %K essential oil %K a-phellandrene %K cic-b ocimeneterpinolene %K اسانس کزل %K خانواده چتریان %R %X ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس حاصل از سرشاخه گیاه مرتعی و بومی کزل Diplotaenia damavandicaMozaffarian, Hudge & Lamond که از منطقه لار - لواسانات استان تهران جمع آوری شد، توسط دستگاهGC-MS مورد شناسایی قرار گرفتند. تعداد 19 ترکیب که در مجموع 78% ترکیبهای اسانس را شامل می شوند در اسانس کزل شناسایی گردیدند که در میان آنها ترکیبهای  (%11.3) b-Phellandrene, (%19.6)terpinolene, (%23.1) cis-b-ocimene, (%24) a-phellandrene بیشترین مقدار را شامل می شوند. %U https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118418_15ac4dafb7042b6f89c69777ad4bd589.pdf