%0 Journal Article %T اثر نیتروژن و فاصله بوته‌ها روی ویژگی‌های فنولوژیک، ریخت‌شناسی و عملکرد میوه کدوی تخم کاغذی (Cucurbita pepo L.) %J تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران %I موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور %Z 1735-0905 %A صادقی بختوری, امیر %A محمدی, حمید %A پاسبان اسلام, بهمن %D 2017 %\ 04/21/2017 %V 33 %N 1 %P 51-61 %! اثر نیتروژن و فاصله بوته‌ها روی ویژگی‌های فنولوژیک، ریخت‌شناسی و عملکرد میوه کدوی تخم کاغذی (Cucurbita pepo L.) %K عملکرد میوه %K فنولوژیک %K فاصله بوته‌ها %K کدوی تخم کاغذی %K نیتروژن %R 10.22092/ijmapr.2017.109707 %X به‌منظور بررسی اثرات نیتروژن و فاصله بوته‌ها بر ویژگی‌های فنولوژیک، ریخت‌شناسی و عملکرد میوه در کدوی تخم کاغذی، آزمایشی در مزرعه دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان به‌صورت فاکتوریل بر پایه بلوک‌های کامل تصادفی در 3 تکرار طی سال زراعی 1392 اجرا شد. فاکتورهای مورد ارزیابی شامل نیتروژن در 5 سطح بدون کاربرد (صفر)، 50، 100، 150 و 200 کیلوگرم در هکتار و فاصله بوته‌ها با آرایش مربع در 3 سطح 30، 60 و 90 سانتی‌متر بودند. نتایج نشان دادند که زمان کاشت تا گلدهی و میوه‌دهی در تیمار 200 کیلوگرم نیتروژن طولانی‌تر بود. فاصله بوته 90 سانتی‌متر و کاربرد 200 کیلوگرم نیتروژن از نظر تعداد گره در بوته، شاخه فرعی، برگ در بوته و فاصله کاشت 60 سانتی‌متر همراه با 150 کیلوگرم نیتروژن از نظر طول بوته و عملکرد میوه در سطح بالاتری قرار داشتند. بیشترین وزن خشک برگ مربوط به سطح کودی 200 کیلوگرم در هکتار نیتروژن بود. مصرف 150 کیلوگرم نیتروژن بیشترین تعداد گل نر و ماده، وزن تر میوه و تعداد دانه سالم را در میوه داشت. فاصله کاشت 90 سانتی‌متر از نظر وزن خشک برگ، تعداد گل نر و ماده و تعداد میوه در بوته بالا‌تر بود. در ‌نهایت کاربرد 150 کیلوگرم نیتروژن در هکتار و فاصله بوته 60 سانتی‌متر، بیشترین تعداد میوه‌های سالم را در بوته و عملکرد هکتاری میوه در منطقه آزمایش داشت. %U https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_109707_84427167aa42ab8cce9c284a9568b222.pdf