%0 Journal Article %T اثر اینولین استخراجی از منابع گیاهی متفاوت بر مقاومت به شرایط اسید معدی در دوگونه لاکتوباسیلوس %J تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران %I موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور %Z 1735-0905 %A کمالی, سارا %A الهی, محمد %A حسینی‌نژاد, مرضیه %A یاورمنش, مسعود %D 2014 %\ 11/22/2014 %V 30 %N 5 %P 780-792 %! اثر اینولین استخراجی از منابع گیاهی متفاوت بر مقاومت به شرایط اسید معدی در دوگونه لاکتوباسیلوس %K سیب‌زمینی ترشی %K فروکتان %K کاسنی %K لاکتوباسیلوس %K استرس %R 10.22092/ijmapr.2014.10715 %X اینولین به علت ویژگی‌های تکنولوژیکی مختلف و اثرات پری‌بیوتیکی و سلامت‌بخش ارزنده، به‌طور گسترده‌ای در محصولات متفاوت و ترکیب‌های سین‌بیوتیک استفاده می‌شود. بقاء سوش‌های پروبیوتیک در طی استرس‌های گوارشی می‌تواند تحت تأثیر ترکیب غذایی حامل قرار گیرد. در این پژوهش امکان افزایش قابلیت رشد و زنده‌مانی دو سوش لاکتوباسیلوس کازئی PTCC 1608 و لاکتوباسیلوسرامنوسوس PTCC 1637 در حضور اینولین از منابع گیاهی مختلف (Cichorium intybus & Heliantus tuberosus) و اینولین استاندارد آزمایشگاهی در شرایط اسیدی (4، 5/2 =pH) و 2/6 =pH به‌عنوان کنترل بررسی و با گلوکز مقایسه شد. افزودن کربوهیدرات به محیط کشت دو سوش باکتری به‌طور معنی‌داری باعث افزایش رشد و مقاومت باکتری‌ها به شرایط اسیدی گردید. البته اینولین کاسنی غیربومی و اینولین استاندارد در افزایش مقاومت باکتری اثری بیشتر از اینولین سیب‌زمینی ترشی و قابل مقایسه با گلوکز داشتند. %U https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_10715_ad10495a0cb1b04153f4726cb89c8e19.pdf