per
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
1735-0905
2383-1243
2001-06-22
8
1
1
15
118414
Research Paper
اثر پرتوهای فرابنفش بر تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاه نعناع (.Mentha spicata L)
Effects of Ultraviolet Radiation on Mentha spicata Essential oils (Labiatae)
شهین مهرپور
mehrpur@rifr-ac.ir
1
محمدباقر رضایی
mb.rezaee@gmail.com
2
احمد مجد
ahmad_majd@yahoo.com
3
کامکار جایمند
jaimand@rifr-ac.ir
4
گروه زیست شناسی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع بخش گیاهان دارویی وزات جهاد سازندگی،تهران، ایران
گروه زیست شناسی، دانشگاه تربیت معلم، تهران، ایران
موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع بخش گیاهان دارویی وزارت جهاد، تهران، ایران
در این پژوهش اثر پرتوهای فرابنفش حاصل از سه لامپ 8، 20 و 40 وات بر تغییرات کمی و کیفی اسانس نعناع در شرایط مزرعه و گلخانه با استفاده از دستگاه های GC/MS،GC در دو مرحله از نمو گیاه (قبل و زمان گلدهی) مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. مقدار اسانس تحت تاثیر پرتوهای فرابنفش در مزرعه از0.4% در نمونه شاهد به 78% در تیمار 20 وات و در گلخانه از 0.42% در نمونه شاهد به 0.53% در تیمار 40 وات در مرحله قبل از گلدهی افزایش یافت. درصد ترکیب Carvon در گیاهان مزرعه ای در هر سه تیمار افزایش می یابد و بیشترین میزان افزایش مربوط به تیمار 40 وات قبل از گلدهی است. مقدار ترکیب Piperitenone در دو تیمار 8 و 20 وات از 55 درصد در نمونه شاهد به کمتر از 0.5% در نمونه های تیمار شده کاهش یافت و به عکس Piperitenone oxide از 0.5% در نمونه شاهد به 48 و 44 درصد نمونه های تیمار افزایش یافت. اثرات پرتوهای فرابنفش بر رویش و تکوین گیاه نعناع در دست بررسی می باشد.
In this research effects of ultraviolet radiation emitted by 8,20 and 40W lamps were studid on quantitative and qualitative compositional changes of the essential oils of Mentha spicata in greenhouse and field condition by using GC and GC/MS apparatus in before flowering and flowering stages of plant development. Ultraviolet radiation increased essential oil content in two developmental stage of plant. In greenhouse plants producing essential oil rich in piperitenone oxid and significant increase in 40W treatment before flowering stage. In field plants Carvone component in all treatment increased, and significant increased in 20W treatment before flowering stage. Piperitenone compound in 8 and 20 treatment decreased whereas Piperitenone oxid content in this treatment increased (Probebly Piperitenone change to Piperitenone oxid. Lawrens, 1998). Effects of Ulaviolet radiations on germination and developmental in M.spicata still under investigation.
https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118414_49ec85c47a5f9b50e3b76f4bbf5c0ebb.pdf
پرتوهای فرابنفش اسانس
Carvon
Piperitenone oxide
نعناع
نعناعیان
Mentha spicata
UV-radiation
essential oil
Carvon
Piperitenone oxide
Mentha spicata
Labiatae
per
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
1735-0905
2383-1243
2001-06-22
8
1
17
25
118415
Research Paper
بررسی مراحل فنولوژیکی تعدادی از گیاهان دارویی در قزوین
Phenological study of some medical plants in Qazvin
احمد اکبری نیا
akbarinia2002@yahoo.com
1
اصغر فرج اللهی
2
دانشچوی دکترای زراعت و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان قزوین
محقق سابق موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
به منظور بررسی و تعیین مراحل فنولوژیکی تعداد 11 گونه گیاه دارویی در شرایط آب و هوایی قزوین طی سالهای 1371 و 1372 آزمایشی به صورت مشاهده ای در خاکی با بافت شنی رسی در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اسماعیل آباد قزوین انجام شد. گیاهان مورد بررسی عبارت بودند از: خردل، رازیانه، گاوزبان، کاسنی، بادرشبو، تاتوره، زنیان، گلرنگ، سیاه دانه، پنیرک و ریحان. گیاهان فوق در سال 1371 در آخر فصل بهار (به عنوان کشت دوم) و در سال 1372 در اول فصل بهار (به عنوان کشت اول) کشت گردیدند. نتایج نشان دادند که گیاهان با رشد نامحدود شامل گاوزبان و پنیرک و همچنین گیاه رازیانه جهت حصول عملکرد اقتصادی مطلوب می باید در اوایل بهار کشت شوند و در مورد سایر گیاهان امکان کشت و بهره برداری در اوایل تابستان (به عنوان کشت دوم) وجود دارد.
Phenology stages of some medicinal plants such as Brassica nigra Foeniculum vulgare, Borago officinalis, Cichorium intybus, Dracocephalum moldavica, Datura stramonium, Trachuspermum copticum, Carthamus tinctorius, Nigella sativa, Malva sylvestris, Ocimum basilicum was determind with two planting dates (10 Apr 1991 as early planting and 22 Jun 1992 as late Planting). This study was conducted in Qazvin Research Agriculture. The result are as follows: 1- Early planting Malva sylvestris and Borago officinalis (indeterminate growth) in recommended. 2- Early planting Foeniculum vulgare and Cichorium intybus for getting maximum yield is recommended. 3- Other apecies can be planted in spring or summer.
https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118415_e32edd54f5d17e209179e1c931466810.pdf
فنولوژی
گیاهان دارویی
قزوین
per
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
1735-0905
2383-1243
2001-06-22
8
1
27
43
118416
Research Paper
بررسی ترکیبهای شیمیایی موجود در عصاره گل یاس بنفش .Syringa vulgaris L
Volatile Constituents from Flower's Absolute of Syringa vulgaris L. Flower
فاطمه عسگری
asg.sara@yahoo.com
1
فاطمه سفیدکن
ijmapr@rifr-ac.ir
2
کارشناس ارشد موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
αSyringa سردهای با 30-25 گونه از آسیا و جنوب شرقی اروپاست و به دلیل گلهای زیبایش در بهار و اوایل تابستان کاشته می شود. یاس بنفش .Syringa vulgaris L یکی از گونه های این سرده به شمار می رود که در این تحقیق ترکیبهای شیمیایی آن مورد بررسی قرار گرفت. گلهای یاس بنفش اسانسی با بوی بسیار مطبوع دارند و در عطر سازی از آن استفاده بعمل می آید. گلهای تازه در اواخر فروردین از باغ گیاه شناسی ملی ایران چیده شده و با روش خیسانیدن در حلال هگزان، عصاره گیری بعمل آمده است. پس از آماده سازی عصاره به دستگاههای کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) تزریق شده، درصد و نوع ترکیبهای عصاره این گل مشخص شدند. نوزده ترکیب شناسایی شد که 86% کل عصاره را تشکیل می دادند. بتا آزارون (b-asarone) با بیش از 27% بیشترین، بعد از آن فیتول Phytol (9.5%) آلفا فارنسن (a-farnesene) 6.8%، کاروون(Carvone) 4.4%، پارادیمتوکسی بنزن(p-dimethoxy benzen) 3.1% و نریل استات(Neryl acetate) 2.9% حجم اسانس را تشکیل می دادند.
The genus of Syringa presents 25-30 species in Asia and south-east of Europe are cultivated for their showy flowers in spring and early summer. The common Lilac (Syringa vulgaris) from south-east of Europe is a very popular species with more than 500 cultivar, many of them have sweel smell. The fragrant floewers of S. vulgaris were collected from National Botanical Garden of Iran in the spring, then extracted with hexan. After remowing the plant waxes, absolute injected to GC and GC/MS. Nineteen compounds were identified constituting 86%(w/w) of the total absolute, the major components are: B-asarone (27%), B-asarone (27%), Phytol(9.5%), a-farnesene (6.8%), carvone (4.4%), P-dimethoxy benzen (3.1%), neryl acetate (2.9%).
https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118416_62bb9b71264cb1c736a23b2321a75203.pdf
اسانس
یاس بنفش
Carvone
a-farnesene
b-asarone
essential oil
Syringa vulgaris
per
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
1735-0905
2383-1243
2001-06-22
8
1
45
62
118417
Research Paper
بررسی اسانس شوید ایران (.Anethum graveolens L)
Essential Oil Composition of Anethum graveolens L.
فاطمه سفیدکن
ijmapr@rifr-ac.ir
1
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات گیاهان دارویی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
سرشاخه گلدار و بذر گیاه شوید از مزرعه گیاهان دارویی واقع در مرکز تحقیقات البرز (کرج) جمع آوری گردید. از سرشاخه گلدار آن به روش تقطیر با بخار آب و از بذر آن به روش تقطیر با آب، اسانس گیری به عمل آمد. بازده اسانس حاصل از سرشاخه گلدار 0.21% و از بذر 2.42% نسبت به وزن خشک اولیه محاسبه گردید. برای شناسایی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانسها استفاده از دستگاه گاز کروماتوگراف (GC) و گاز کروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) استفاده گردید. در مجموع 13 ترکیب شناسایی شد که نوع و درصد آنها در سرشاخه گلدار و بذر متفاوت بود. ترکیب عمده در اسانس سرشاخه گلدار، آلفا فلاندرن به میزان 56.05% و در اسانس بذر، کارون به میزان 57.28% بود، در حالی که آلفا فلاندرن در اسانس بذر فقط به مقدار 1.61% موجود بوده و کارون در اسانس سرشاخه گلدار اصلا وجود نداشت. ولی لیمونن به عنوان دومین ترکیب عمده در هر دو اسانس موجود بوده و 23.78% از اسانس سرشاخه گلدار و 33.195 از اسانس بذر را تشکیل می داد.
The flowering shoot and seeds of cultivated Iranian Anethum graveolens (dill) were harvested from the Research Center of Alborz near Tehran. The essential oil, obtained by distillation method, were evaluated for their chemical composition by GC and GC/MS. Thirteen compounds were identified. The main constituent of the flowering shoot oil was al-phellandrene (56.1%), while that of seed oil was carvone(57.3%). Carvone was not found in the flowering shoot's oil and c-phellandrene represented only 1.6% of the seed's oil. The second main component was limonene, 23% in the flowering shoot's oil and 33.2% in the seed's oil.
https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118417_f003e0ead14f2492fce4edf532aee205.pdf
شوید (.Anethum graveolens L)
اسانس
per
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
1735-0905
2383-1243
2001-06-22
8
1
63
90
118420
Research Paper
گیاهان دارویی استان هرمزگان
Medicinal Plants of Hormozgan province
محمدامین سلطانی پور
masoltanipoor@yahoo.com
1
کارشناس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام هرمزگان
گونه دارویی استان همراه اطلاعاتی از قبیل نام فارسی، نام محلی، نام علمی، نام خانواده، زمان گلدهی، محل پراکنش، وضعیت رویشگاه، ارتفاع از سطح دریا، گیاهان همراه، میانگین بارنگی سالیانه و درجه حرارت متوسط محل رویش، اندام مورد مصرف، طریق و مورد مصرف آنها شناسایی گردید که به ۲۱۸ جنس و ۷۷ خانواده مربوط هستند. این گیاهان در دشتهای پهناور، تپه ها و دامنه کوهها (۱۵۲ گونه)، مناطق کوهستانی (۱۰۳ گونه)، آبراهه ها، کنار چشمه ها، جویهای آب و مناطق مرطوب (۲۹ گونه)، روی تپه های شنی ساحلی و حاشیه های کم ارتفاع آن (16 گونه) و اراضی شور و به نسبت شور (۱۹ گونه) رویش دارند. تعداد ۲۰۹ گونه بومی استان و تعداد ۱۷۲ گونه استفاده های درمانی رایج و سنتی دارند، ضمن آنکه مردم با کاربرد ۱۲۰ گونه دیگر به طور کامل بیگانه هستند.
By regard to sources, aware and informed persons and visible observations were determined 292 Medicinal species and were noted some of information as: Persian, Local, Scientific and Family name, Flowering time, Distribution, Habitate, Altitude, Campanion plants, average annual rainfall and temperature, part used, reason and method of uses for all of plants. This Medicinal Plants belonged to 218 Genus and 77 Families, and they distributed in wide Plains, hills and slops (158 species), Mountain regions (103 species), Floodways, springs streams and wetty regions (26 species), salty and comparatively salty regions (16 species), Coastal sandy hills (16 species) As among of these, 209 species are native and 172 species have traditional cure uses.
https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118420_9b6e75a8b07204ac1c7838d4785c2a8d.pdf
گیاهان دارویی
هرمزگان
per
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
1735-0905
2383-1243
2001-06-22
8
1
91
102
118418
Research Paper
بررسی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس کزل Diplotaenia damavandica Mozaffarian Hudge & Lamond
The volatile Constiuents of Diplotaenia damavandica Mozaffarian, Hudge & Lamond
مهدی میرزا
mirza@rifr-ac.ir
1
محمد دینی
dini@rifr-ac.ir
2
اعضاء هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع- بخش گیاهان دارویی و محصولات فرعی
اعضاء هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع- بخش گیاهان دارویی و محصولات فرعی
ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس حاصل از سرشاخه گیاه مرتعی و بومی کزل Diplotaenia damavandicaMozaffarian, Hudge & Lamond که از منطقه لار - لواسانات استان تهران جمع آوری شد، توسط دستگاهGC-MS مورد شناسایی قرار گرفتند. تعداد 19 ترکیب که در مجموع 78% ترکیبهای اسانس را شامل می شوند در اسانس کزل شناسایی گردیدند که در میان آنها ترکیبهای (%11.3) b-Phellandrene, (%19.6)terpinolene, (%23.1) cis-b-ocimene, (%24) a-phellandrene بیشترین مقدار را شامل می شوند.
Diplotaenia damavandica is an endemic plant and it is considered as an important pasture,s plant. The volatile Constituents of aerial parts of Diplotaenia damavandica (umbelliferae) Collected from Iran (Lavasanat-Tehran), was investigated by GC/MS. Nineteen Components identified in This oil. The main Components were a phellandrene (24.0%), Cis-ß-Ocimene (23.1%) terpinolene(19.6%) and B-phellandrene (11.3%) amounted to 78% of the, total oil.
https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118418_15ac4dafb7042b6f89c69777ad4bd589.pdf
Diplotaenia damavandic
Umbelliferae
essential oil
a-phellandrene
cic-b ocimeneterpinolene
اسانس کزل
خانواده چتریان
Diplotaenia damavandica
Umbelliferae
essential oil
a-phellandrene
Cis-ß-ocimene
per
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
1735-0905
2383-1243
2001-06-22
8
1
103
119
10.22092/ijmapr.2001.118419
118419
Research Paper
تاثیر روش اسانس گیری بر کمیت و ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس اوکالیپتوس کامالدولنسیس از ایران
Influence of Extraction Method on the Oil Yield and Essential Oil Composition of Eucalyptus camaldulensis Dehn. From Iran
محمدباقر رضایی
mb.rezaee@gmail.com
1
محمدمهدی برازنده
mbaraz@rifr-ac.ir
2
حسین شاکر
3
کیوان آقایی
4
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی
دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی
با توجه به تاثیر روشهای مختلف اسانس گیری بر بازده و نیز ترکیبهای تشکیل دهنده اسانسها، در این مقاله روشهای متداول اسانس گیری برای گیاه Eucalyptus camaldulensis Dehn. مورد مطالعه قرار گرفته اند. برای تهیه اسانس از این گیاه، سه روش مختلف تقطیر با آب و بخار، تقطیر با آب و تقطیر با بخار آب، به کار رفته است. بازده اسانس گیری برای سه روش مذکور به ترتیب برابر 0.22، 0.60 و 0.60 درصد بود (بر اساس وزن برگ تازه گیاه). سپس ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس به کمک روشهای مکمل GC و GC/MS مورد شناسایی قرار گرفتند (به دلیل تشابه کروماتوگرامهای حاصل از دستگاه GC، فقط اسانس حاصل از روش تقطیر با آب و بخار به دستگاه GC/MS تزریق گردید). در سه اسانس حاصل، تعداد 22 ترکیب شناسایی گردیدند که در میان آنها به ترتیب 1 و 8- سینئول (1,8-Cineole) (8.7، 48.63 و 35.6%)، پاراسیمن (p-cymene) (3.2 و 16.15 و 21.3%)، اسپاتولنول (Spathulenol) (7.9، 3.3 و 6.7%) و گاماترپینن (g-terpinene) (3.1 2.5 و 2.5%) بیشترین میزان را به خود اختصاص می دهند.
With respect to the influence of extraction method on the oil yield and essential oil composition, we examined three common methods of extraction (i.e. water and steam distillation, hydrodistillation and steam distillation) on the oil yield and essential oil composition of Eucalyptus camaldulensis Dehn from Iran. The oils were produced at the yields of 0.22,0.60 and 0.60% (based on fresh weights), respectively. The essential oils were then analysed by GC and GC/MS. Twenty-two compounds were identified which among them 1,8-cineole (63.7,48.8,35.6%), P cymene(15.2,16.3,21.3%), spathulenol (3.9,3.7,6.7%) and y-terpinene (5.1,2.3,2.5%) were the major constituents, respectively.
https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118419_a78b67cdb5617303f967e372e270d8db.pdf
اسانس
روغن اسانسی
اوکالیپتوس
1 و 8- سینئول
پاراسیمن
per
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
1735-0905
2383-1243
2001-06-22
8
1
121
133
10.22092/ijmapr.2001.118422
118422
Research Paper
بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس زیره سیاه (.Carum carvi L)
Compositition of the Essential oil from Carum carvi Grown in Ardebil
لطیفه احمدی
1
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
میوه زیره سیاه .Carum carvi L ( کشت به طریق دیم )در اواخر مرداد ۱۳۷۷ ازمنطقه آپارچای استان اردبیل جمع آوری شد و بذر بلغور شده به روش فارماکوپه (Hydrodistillation) و به مدت 4 ساعت مورد اسانسگیری قرار گرفت. اسانس با بازده قابل توجه 5.5 %بر اساس وزن خشک گیاه بدست آمد. نمونه حاصل با استفاده ازدستگاه GC/ MS مورد آنالیز قرار گرفت و نتایج بدست آمده نشان دادند که ترکیبهای کارون ( carvon ) با 72.8% و لیمونن با 23.8%حدود ۹۸٪ از کل ترکیبهای اسانس را در بر می گیرند. مقایسه برخی ویژگیهای اسانس ایران با موارد مندرج در استاندارد ISO نشان داد که کیفیت اسانس منطقه مورد آزمایش در حد بسیار مطلوبی قرار دارد.
Fruit of Carum carvi L. was collected from Ardebil province (Aparchai region) in August 1997. The essential oil of crashed fruit was obtained by water distillation method for 4 hours (R=5.5% w/w). The oil was analysed by GC/MS. Result of it showed 11 components above 0.2% concentration in essential oil. Among the 11 components identified, the major components were carvone with 73.8% and Limonene with 23.8% representing 98% of total components. Comparing of present work with ISO standard showed that the quality of tested oil is noticeable.
https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118422_33fc42f8e1d3551362c4c56404c295b5.pdf
Carum carvi
کارون
لیمونن. زیره سیاه
per
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
1735-0905
2383-1243
2001-06-22
8
1
135
148
118423
Research Paper
بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس زنجبیل شامی (Inula helenium L.)
Chemical Constitutes of the Essential Oil of Elecampane (Inula helenium L.)
کامکار جایمند
jaimand@rifr-ac.ir
1
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
زنجبیل شامی از جمله گیاهان دارویی و از خانواده کمپوزیته است که گونه های متفاوتی دارد. در این تحقیق، گونه Imala helenium L از همدان جمع آوری و از گل و ریشه آن اسانس گیری شد. از گل آن به دو روش تقطیر با بخار آب و تقطیر با آب و از ریشه آن فقط از روش تقطیر با آب اسانس گیری شد. بازده اسانس در گل زنجبیل شامی در هر دو روش 0.07درصد و بازده اسانس از ریشه 0.06 درصد بود و نمونه ها با دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد شناسایی قرار گرفتند. ترکیبهای عمده گل و ریشه را ترکیبهای سزکویی ترپنوئیدی تشکیل می دهند. ترکیبهای عمده در گل تفاوتهایی را در دو روش نشان می دهند، به عنوان مثال در روش تقطیر با آب Gluboul (7.2 درصد)، cadalene (7 درصد)، δ-cadinene (6.7 درصد)، Torreyol (6.1 درصد)، Oplopenone (5.1 درصد) و در روش تقطیر با بخار آب Oplopenone (19.1 درصد)، α-cadinol (5.5 درصد)، T-cadinol (4.9 درصد)، δ-cadinene (4.5 درصد) و (24.9 درصد)، spathulenol (10.8 درصد)، (E-E)-Farnesol (8.1 درصد) و ledol (7.4 درصد) می باشد.
Elecampane (Inula helenium L. Compositae) is a perennial plant found in damp medows and shaded areas of central Europe. It is most commonly found in the wild state in Iran. In this research, plan are collected from Hamedan city on west of Iran. Essential oil was extracted from flower by two methods (Steam distillation and Hydrodistillation) and root by Hydrodistillation method. The percentage of oil from flower 0.07% and root 0.06% are calculated, and analysed by GC and GC/MS. The main components for flower by steam distillation Oplopenone (19.1%), a-Cadinol(5.5%), T-Cadinol(4.9%), S Cadinene (4.5%), and Curdione (4.2%) and by Hydrodistillation Globulol (7.2%), Cadalene (7.0%), S-Cadinene (6.7%), Torreyol (6.1%) and Oplepenone (5.1%). The main components for root by hrdrodistillation are Alantolactone (24.9%), Spathulenol (10.8%), (E-E)-Farnesol (8.1%) and Ledol (7.4%).
https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118423_00997337131a4842637263d5e8de5636.pdf
زنجبیل شامی (Inula helenium L.)
اسانس