@article { author = {Karimi, B. and Rahimi, Sh. and Karimi Torshizi, M.A.}, title = {Comparing the effects of six herbal extracts and antibiotic virginiamycin on immune response and serum lipids in broiler chickens}, journal = {Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research}, volume = {31}, number = {1}, pages = {177-184}, year = {2015}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0905}, eissn = {2383-1243}, doi = {10.22092/ijmapr.2015.12682}, abstract = {The study was conducted to evaluate the effects of medicinal plants on growth performance, immune system and blood parameters of broilers. In this study, a total of 480 one-d-old male broiler chicks (Ross 308) were randomly allocated to eight experimental groups, each with three replications and 20 birds in each replicate. The basal diet was consumed with 15-ppm virginiamycin and the plant extracts of Eucalyptus (Eucalyptus globulus L.), German chamomile (Matricaria chammomilla L.),Yarrow (Achillea millefolium L.), Iranian caraway (Bunium persicum (Boiss.) B. Fedtsch.), Garlic (Allium sativum L.) and licorice (Glycyrrhiza glabra L.), at 0.1% in drinking water. At day 41, three birds of each experimental unit were bled to measure haematocrit, cholesterol, triglyceride, total protein, uric acid, LDL and HDL. The birds were vaccinated against Newcastle disease (ND) via drinking water at day 23 and blood samples were taken at days 34 and 41.The highest ND titer and antibody titer to SRBC was observed in German chamomile group and eucalyptus group (p<0.05), respectively. The highest level of serum triglyceride was observed in virginiamycin group at day 42; however, it was not statistically significant with control group (p<0.05). The lowest level of cholesterol was measured in garlic group (p<0.05), and the lowest level of LDL was determined in eucalyptus group (p<0.05).}, keywords = {broilers,Herbal Extract,virginiamicine,Immune system}, title_fa = {مقایسه اثر شش عصاره گیاهی و آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین بر سیستم ایمنی و لیپیدهای سرم جوجه‌های گوشتی}, abstract_fa = {این مطالعه به‌منظور بررسی اثر گیاهان دارویی بر سیستم ایمنی و لیپیدهای سرم جوجه‌های گوشتی انجام شد. در این آزمایش 480 قطعه جوجه خروس یک روزه راس 308 به‌طورتصادفی به 8 گروه آزمایشی هر کدام با 3 تکرار و 20 پرنده در هر تکرار اختصاص داده شدند. جیره پایه (ذرت و سویا) با ppm15 ویرجینیامایسین (Virginiamycin) و هر کدام از عصاره‌های گیاهی اکالیپتوس (Eucalyptus globulus L.)، بابونه آلمانی (Matricaria chamomilla L.)، بومادران (Achillea millefolium L.)، زیره سیاه ایرانی (Bunium persicum (Boiss.) B. Fedtsch.)، سیر (Allium sativum L.) و شیرین‌بیان (Glycyrrhiza glabra L.) به میزان 1/0% در آب آشامیدنی مورد استفاده قرار گرفت. در روز 41 پرورش جوجه‌های گوشتی از هر واحد آزمایشی 3 قطعه پرنده انتخاب شده و از آنها برای اندازه‌گیری کلسترول، تری‌گلیسرید، LDL و HDL سرم، خون‌گیری بعمل آمد. واکسن نیوکاسل نوبت دوم (لاسوتا) در سن 23 روزگی از طریق آب آشامیدنی به جوجه‌ها داده شد و در روزهای 34 و 41 روزگی خون‌گیری برای تعیین تیتر نیوکاسل انجام شد. بالاترین تیتر آنتی‌بادی علیه پادتن نیوکاسل در گروه مصرف‌کننده بابونه مشاهده شد (05/0>p). بالاترین تیتر آنتی‌بادی علیه پادتن گلبول قرمز گوسفند در گروه مصرف‌کننده اکالیپتوس مشاهده گردید (05/0>p) و بالاترین میزان تری‌گلیسرید سرم در 42 روزگی در گروه ویرجینیامایسین مشاهده شد که تفاوت معنی‌داری با گروه شاهد نداشت (05/0>p). پایین‌ترین سطح کلسترول سرم در گروه مصرف‌کننده سیر دیده شد (05/0>p) و کمترین سطح LDL در گروه مصرف‌کننده اکالیپتوس مشاهده گردید (05/0>p).}, keywords_fa = {جوجه‌های گوشتی,عصاره گیاهی,ویرجینیامایسین,سیستم ایمنی}, url = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_12682.html}, eprint = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_12682_6cbf4c5c5f5171202193878b07da5bf1.pdf} }