@article { author = {Sefidkon, F.}, title = {Essential Oil Composition of Anethum graveolens L.}, journal = {Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research}, volume = {8}, number = {1}, pages = {45-62}, year = {2001}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0905}, eissn = {2383-1243}, doi = {}, abstract = {The flowering shoot and seeds of cultivated Iranian Anethum graveolens (dill) were harvested from the Research Center of Alborz near Tehran. The essential oil, obtained by distillation method, were evaluated for their chemical composition by GC and GC/MS. Thirteen compounds were identified. The main constituent of the flowering shoot oil was al-phellandrene (56.1%), while that of seed oil was carvone(57.3%). Carvone was not found in the flowering shoot's oil and c-phellandrene represented only 1.6% of the seed's oil. The second main component was limonene, 23% in the flowering shoot's oil and 33.2% in the seed's oil. }, keywords = {}, title_fa = {بررسی اسانس شوید ایران (.Anethum graveolens L)}, abstract_fa = {سرشاخه گلدار و بذر گیاه شوید از مزرعه گیاهان دارویی واقع در مرکز تحقیقات البرز (کرج) جمع آوری گردید. از سرشاخه گلدار آن به روش تقطیر با بخار آب و از بذر آن به روش تقطیر با آب، اسانس گیری به عمل آمد. بازده اسانس حاصل از سرشاخه گلدار 0.21% و از بذر 2.42% نسبت به وزن خشک اولیه محاسبه گردید. برای شناسایی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانسها استفاده از دستگاه گاز کروماتوگراف (GC) و گاز کروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) استفاده گردید. در مجموع 13 ترکیب شناسایی شد که نوع و درصد آنها در سرشاخه گلدار و بذر متفاوت بود. ترکیب عمده در اسانس سرشاخه گلدار، آلفا فلاندرن به میزان 56.05% و در اسانس بذر، کارون به میزان 57.28% بود، در حالی که آلفا فلاندرن در اسانس بذر فقط به مقدار 1.61% موجود بوده و کارون در اسانس سرشاخه گلدار اصلا وجود نداشت. ولی لیمونن به عنوان دومین ترکیب عمده در هر دو اسانس موجود بوده و 23.78% از اسانس سرشاخه گلدار و 33.195 از اسانس بذر را تشکیل می داد.}, keywords_fa = {شوید (.Anethum graveolens L),اسانس}, url = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118417.html}, eprint = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118417_f003e0ead14f2492fce4edf532aee205.pdf} }