@article { author = {}, title = {Evidence of Vol. 4}, journal = {Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research}, volume = {4}, number = {1}, pages = {-}, year = {1999}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0905}, eissn = {2383-1243}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {شناسنامه جلد 4}, abstract_fa = {}, keywords_fa = {}, url = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_120073.html}, eprint = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_120073_6d000e3a26499a948bbd3bec0f3b58c1.pdf} } @article { author = {Najafpour Navaii, M.}, title = {Effect of chemical fertilizer (N&P) on seed yield of Hyssopus officinalis.}, journal = {Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research}, volume = {4}, number = {1}, pages = {1-11}, year = {1999}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0905}, eissn = {2383-1243}, doi = {}, abstract = {Hyssopus officinalis is not of the most important medicinal plants. It is used as a medicinal, spice essential oils plant and its flowers and leaves are used in food industry flavouring liquers and candies.  As a medicinal plant, It is used as an antiasthema, chronic,  coughs and bronchitis diseases. The results of this project will help in the further improvement of production of hyssop seed yield for pharmaceutical, cosmetical and food industries.  The main purpose of this project is the investigation about effect of nitrogen and phosphorus fertilization and also finding out the most suitable amount of them which could be used for hyssop cultivation in order to increase quantity of hyssop seed yield. The treatments consisted of all combinations of four levels of N & P. We have studied the effect of increasing (0, 20, 40, 60, kg/ha) N & P DOSAGE. The experimental plots were laid out in randomized complete blocks with four replicates in every treatment. On the basis of examinations, it could be concluded that N fertilization had a very important role on the seed yield.}, keywords = {}, title_fa = {اثر کود های شیمیایی اوره و سوپر فسفات تریپل بر میزان بذر دهی گیاه زوفا Hyssopus officinalis L.}, abstract_fa = {با توجه به نقش و اهمیت گیاه  زوفا در درمان آسم و سرفه و اهمیت آن در صنایع غذایی، به عنوان یکی از گیاهان دارویی مهم، از مدتها پیش مورد استفاده بشر قرار گرفته است. یکی از شیوه های تکثیر گیاهان دارویی ازدیاد آنها از طریق بذر می باشد، در این تحقیق استفاده از کود های شیمیایی اوره و سوپر فسفات تریپل نشان داده که این عناصر تا چه اندازه در تولید بذر این گیاه موثرند. تحقیق آماری بوده و بر اساس طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا شده است. مراحل فنولوژیک نیز ثبت گردیدند. استفاده از 16 تیمار کودی نیتروژن و فسفر در چهار تکرار نشان داد که اصولا نیتروژن باعث افزایش بذر دهی  زوفا می شود. کود فسفره با توجه به نقش ویژه اش در افزایش  قوه نامیه اصولا برای گیاه ضروری می باشد. این تحقیق در ایستگاه تحقیقاتی البرز( کرج) و در طی دو سال متوالی انجام شد. گیاه زوفا دارای چهار رنگ گل می باشد که تحقیق بدون در نظر گرفتن رنگ گلها انجام شده است.}, keywords_fa = {-}, url = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118267.html}, eprint = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118267_918224a0b975750c79a4317577ee6da7.pdf} } @article { author = {Faker Baher, Z. and Ghaffari, S.M.}, title = {Research on cultivation, germination and selection of suitable Condinations for production of guayule ( Parthenium agrentatum ) Seedlings in Iran}, journal = {Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research}, volume = {4}, number = {1}, pages = {13-32}, year = {1999}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0905}, eissn = {2383-1243}, doi = {}, abstract = {Rubber is an economic matter especially in the industrial world and is a guayule plant which produces rabber and can cultivated in arid and semiarid regions. An attempt was made to cultivate 8 cultivars of guayule under convenience conditions of soil irrigation, light and so on. Seedling were produced from seed in green house and transplanted to the field. More germination was observed in treatment of sodium hypochlorite and GA3. It was observed that complex of peat perlite and sand was most convenience for seed germination. Water requirement of seedling was more during earlier stages and reduced afterward. High germination rate was seen when the environment temperature and light were controlled in September. In uncontrolled conditions, the best time for cultivation is in Auguest. The high and thickness of p6 and p5 cultivars were more than other cultivars.}, keywords = {}, title_fa = {بررسی امکان کشت، نحوه جوانه زنی و یافتن شرایط بهینه جهت تولید نهال گیاه وایول در ایران (Parthenium argentatum)}, abstract_fa = {کائوچو ماده ای خام و ضروری است که امروزه در زندگی نوین به عنوان  ماده ای حیاتی نقش مهمی را ایفا می نماید. وایول یکی از گیاهان تولیدکننده کائوچو است که به عنوان منبعی از کائوچوی طبیعی، رزین و چند محصول فرعی همواره مورد توجه می باشد. در این طرح، بذر 8 رقم از ارقام مختلف این گیاه تهیه و به منظور تولید نهالهای مناسب، نحوه جوانه زنی، نوع بستر مناسب، زمان و شرایط لازم جهت کشت گلخانه ای و در نهایت رشد قطری و طولی نهالهای تولید شده مورد مقایسه قرار گرفت. از مجموع تیمارهای اعمال شده به هدف تسریع جوانه زنی، تیمار شیمیایی با استفاده از هیپوکلریت سدیم و جیبرلین به عنوان مناسب ترین تیمار و مخلوط خاکی پیت موس + پرلیت + خاک و ماسه به عنوان مناسب ترین مخلوطی خاکی جهت کشت بذور تعیین و انتخاب گردید. نتایج کشت در ماه های مختلف، در شرایط کنترل شده و کنترل نشده نشان داد که بالاترین میانگین درصد جوانه زنی در مهر ماه در شرایط کنترل شده و حداکثر آن در کولتیوار P2  می باشد. میانگین درصد زنده مانی در کلیه کولتیوارها در مهر و شهریور تقریبا برابر و حداکثر زنده مانی در کولتیوار P4در شهریور ماه مشاهده گردید. حداکثر میانگین رشد طولی در کولتیوارهای P5 ، P6و بالاترین رشد قطری نیز در کولتیوارهایP6 ، P5و نیز P1  مشاهده شد.}, keywords_fa = {-}, url = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118268.html}, eprint = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118268_859d33152c0708c937542bce7c7d37ed.pdf} } @article { author = {Ahmadi, L.}, title = {Study of chemical composition of essential oil from sage during growth period}, journal = {Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research}, volume = {4}, number = {1}, pages = {33-52}, year = {1999}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0905}, eissn = {2383-1243}, doi = {}, abstract = {Biological activity and making use of sage,s essential oil in different industries depends on chemical composition of essential oil, which is impresionable by different factors. In order to study the quality and quantity of essential oil along growth periods, the plant samples were gathered and essential oil were isolated by steam distillation method. Volatile parts was analysed by GC\MS instrument. This study revealed that quality and quantity of chemical composition is different based on parts of plant; α-thujone and β-thujone as two important compound were the lowest in the leaves of sage at flowering stage ( 1.2 % , 3%). The present study showed that quantity of Champhor  (2.9%), Cineole (2%), α-thujone (6.4%), and β-thujone (1.6%) in essential oil of aerial parts of plant are lower than the level of international stansard.}, keywords = {}, title_fa = {بررسی تاثیر مراحل مختلف رشد گیاه مریم گلی دارویی در تولید اسانس و ترکیبهای شیمیایی}, abstract_fa = {میزان فعالیت بیولوژیکی و کاربرد اسانس مریم گلی    Salvia officinalis (Lamiaceae)در صنایع دارویی، غذایی و یا بهداشتی به ترکیبهای موجود در آن بستگی دارد که خود تحت تاثیر عوامل مختلف می باشد. به منظور مشخص نمودن میزان کمی و نوع ترکیبهای اسانس در طی مراحل مختلف رشد، اقدام به جمع آوری گیاه شد. اندامهای مختلف گیاه به تفکیک و به روش تقطیر با بخار آب مورد اسانس گیری قرار گرفت، بعد اسانسها را به روش دستگاهی (GC/MC) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که ترکیبات اسانس در اندامهای مختلف از نظر نوع و مقدار متفاوت است. آلفا و بتاتوجون به عنوان دو ترکیب مطرح در اسانس گیاه کمترین مقدار را در اندام برگ (در زمان گلدهی) نشان می دهند (1.2 % و 0.3 %). تحقیق حاضر نشان داد که میزان کامفر (2.9 %)، سینئول ( 2%)، آلفا و بتاتوجون ( 6.4 % و 1.6 % ) در اسانس سرشاخه گیاه مورد بررسی کمتر از میزان استاندارد بین المللی یعنی به ترتیب ذکر شده 33%، 1%، 16% و 2% است.}, keywords_fa = {-}, url = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118269.html}, eprint = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118269_b5fb9feaffc2615b72bcb834a2c1b1b7.pdf} } @article { author = {Rezaee, M.B.}, title = {Constitutes of Eessential oil of Rosmarinus officianalis}, journal = {Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research}, volume = {4}, number = {1}, pages = {53-70}, year = {1999}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0905}, eissn = {2383-1243}, doi = {}, abstract = {Rosmarinus officinalis is a one of  the most important medicinal plant which are growing in Iran. In this study, plant collected from Research Institute of Forests and Rangelands on spring 1998.   The Essential oils obtained from dry leaves by hydro distillation method. The percentage of oil was 0.88% V/W calculated on the dry weight, then analyzed by capillary GC and GC/MS. Main components were piperitone (23.6%), a-Pinene (14.9%), Linalool (14.89%) and 1,8-Cineole (7.3%). Rosmarinus officinalis is a one of  the most important medicinal plant which are growing in Iran. In this study, plant collected from Research Institute of Forests and Rangelands on spring 1998. The Essential oils obtained from dry leaves by hydro distillation method. The percentage of oil was 0.88% V/W calculated on the dry weight, then analyzed by capillary GC and GC/MS. Main components were piperitone (23.6%), a-Pinene (14.9%), Linalool (14.89%) and 1,8-Cineole (7.3%).  }, keywords = {}, title_fa = {بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس اکلیل کوهی Rosmarinus officinalis L.}, abstract_fa = {گیاه اکلیل کوهی Rosmarinus officinalis L. از باغ گیاهشناسی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع جمع آوری وخشک گردید. اسانس گیری از برگ توسط دستگاه تقطیر با آب صورت گرفت. تجزیه کمی و کیفی اسانس توسط دستگاه GC وGC/MS  انجام شد. در این بررسی از 20 ترکیب شناسایی شده ترکیبهای Piperitone،  α-Pinine  و Linalool و  1,8-Cineolبترتیب 23.65، 14.94، 14.89، 7.34 درصد می باشند که بیشترین مقدار از کل را تشکیل می دهند. مقایسه نتایج این تحقیق با گزارشهایی که در رابطه با اسانس این گونه کشورهای مختلف ارائه شده است تفاوت بین میزان اسانس ونوع ترکیبها را در این گونه نشان می دهد.}, keywords_fa = {-}, url = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118270.html}, eprint = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118270_a68917c20406f50908b173fd0d702e50.pdf} } @article { author = {Jaimand, K. and Rezaee, M.B. and Brazandeh, M.M.}, title = {Investigation on Essential oil composition of Achillea millefolium L. Subsp. millofolium}, journal = {Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research}, volume = {4}, number = {1}, pages = {71-82}, year = {1999}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0905}, eissn = {2383-1243}, doi = {}, abstract = {Achillea millefolium L. Subsp. millofolium is a one of  the most important medicinal plant which are growing wild in north-west of Iran. In this study samples were collected from Herby village in Azarbaijan state in beginning July 1998 at an altitute of 2025m, samples were extracted by hydrodistikkation method for 4 h according to the british pharmacopoeia, 0.47% oil obtained. The main components were limonene 14.94%, Borneol ( 7.887), α-Caryophyllene oxide (4.34%) and terpinen 4-  ol (3.89%). The percentage of monaterpenoides components was high, attaining (52.73%) of the total oil.}, keywords = {}, title_fa = {بررسی ترکیبهای موجود در اسانس گل بومادران هزار برگ Achillea millefolium L. Subsp. Millofolium}, abstract_fa = {بومادران هزار برگ از جمله گیاهان با ارزش دارویی است که در ایران در دامنه های البرز، اطراف دماوند و در آذربایجان و اطراف تبریز می روید. در این تحقیق گونه مورد آزمایش از روستایی در اطراف تبریز، به نام هربی جمع آوری و به روش تقطیر با آب از گلهای خشک شده آن اسانس گیری گردیده و بازده اسانس 0.47 درصد و محاسبه گردیده است. سپس توسط دستگاههای کروماتوگرافی گازی مورد ((GC و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد شناسایی قرار گرفته و عمده ترین ترکیبهای آن شامل : Limonene  (14.9 درصد)، Borneol  (7.9 درصد)، Cadinol-α (5.57 درصد)، Carypophyllene oxide  (4.3 درصد) و Terpinen-4-ol(3.9 درصد) است.}, keywords_fa = {-}, url = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118271.html}, eprint = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118271_bee13c5694ac5ebe7cef5ad0971e8d1f.pdf} } @article { author = {Sefidkon, F.}, title = {Chemical composition of the essential oils of two Salvia species From Iran, Salvia virgata Jacq. and Salvia syriaca L.}, journal = {Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research}, volume = {4}, number = {1}, pages = {83-101}, year = {1999}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0905}, eissn = {2383-1243}, doi = {}, abstract = {The chemical composition of essential oils of Salvia virgata Jacq. and Salvia syriaca L. growing wild in  Iran were examined by GC and GC-MS Fifteen components were characterized  for S. virgata with β-caryophyllene (46.6%), germacrene  B (13.9%), β-caryophyllene epoxide (13.2%), spathulenol (6.4%) and germacrene D (5.7%) as the major constituents, Twenty-two components were identified in the oil of S. syriaca, with germacrene  -D (29.2%), α-ylangene (3.6%) and spathulaenol (3.4%) as the major constituents.}, keywords = {-}, title_fa = {بررسی مقایسه ای ترکیبهای موجود در اسانس دوگونه مریم گلی Salvia virgata Iacq. And Salvia syriaca L.}, abstract_fa = {اندامهای هوایی مریم گلی هرز یا ترکه ای (S. virgata) و مریم گلی سوری (S. syriaca) به ترتیب از اطراف خرم آباد و تبریز در مرحله گلدهی جمع آوری گردیده و پس از خشک شدن به روش تقطیر با بخار آب مورد اسانس گیری قرار گرفته است. اسانس با بازده وزنی-وزنی 0.48% برای مریم گلی هرز و 0.3 % برای مریم گلی سوری بر حسب وزن خشک گیاه اولیه بدست آمده است. ترکیبهای تشکیل دهنده اسانسها با استفاده از دستگاههای گاز کروماتوگراف (GC) و گاز کروماتوگراف کوپل شده  با طیف سنجی جرمی ( GC/MS) شناسایی گردیده است. از بین 15ترکیب شناسایی شده در اسانس S.virgata ، بتاکاریوفیلن ( 46.6%)، جرماکرنB  (13.9 %)، کاریوفیلن اکسید (13.2 %)، اسپاتولنول ( 6.4 %) و جرماکرن D (5.7 %) بیشترین درصد را داشته و ترکیبهای عمده اسانس به شمار می روند و از بین 22 ترکیب مشخص شده در اسانس  S. syriaca، جرماکردن B (34.8 %)، جرماکردن D (29.2 %)، آلفا ایلانژن (3.6 %) و اسپاتولنول ( 3.4%) بیشترین غلظت را دارند.}, keywords_fa = {-}, url = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118272.html}, eprint = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118272_13b30fa72aa37bdc9896ad5135da5279.pdf} } @article { author = {Barazandeh, M.M.}, title = {Essential Oil Composition of Mentha aquatic L. from Iran}, journal = {Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research}, volume = {4}, number = {1}, pages = {103-113}, year = {1999}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0905}, eissn = {2383-1243}, doi = {}, abstract = {The essential oil from Mentha aquatica L. from Iran was produced by steam distillation of it’s dry leaves yield of 1% ( weight of essential oil/weight of dry leaves) and then analysed by GC & GC/MS. Sixteen Compounds were identified in this essential oil which consist of about 83% of total oil among them menthofuran (52.6%), β-Caryophllene (11.0%), germacrene D (7.5%) and 1,8-cineole (4.2%) had the highest percentages.}, keywords = {}, title_fa = {شناسایی ترکیبهای شیمیایی موجود در روغن اسانسی گونه سوسنمبر (پونه آبی) به کمک روش کاپیلاری Mentha aquatica L. گاز کروماتوگرافی (C.G.C)}, abstract_fa = {گونه Mentha aquatic  در شهریور ماه 75 از رویشگاه طبیعی آن واقع در جنگلهای تحقیقاتی واز ( ارتفاع 1500 متری) جمع آوری واز برگ خشک شده آن به روش تقطیر با بخار آب اسانس گیری بعمل آمد.محصول بدست آمده، روغن اسانسی با بازده یک درصد () بود که ترکیبهای شیمیایی آن به روش گاز کروماتوگرافی (GC) کوپل شده با طیف سنجی جرمی (GC/MS) تایید گردیدند. تعداد هفده ترکیب در این روغن اسانسی شناسایی شدند که مجموعا 85.2 درصد از وزن اسانس را تشکیل می دهند. از میان ترکیبهای شناسایی شده، Menthofuran  (52.6 %)، -Caryophylleneβ (11 درصد)،  germacrene D (7.5 درصد)، 1,8-Cineole  (4.2 درصد) بیشترین مقدار را به خود اختصاص می دهند.}, keywords_fa = {-}, url = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118273.html}, eprint = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118273_27b35f5a8c3e93ad71d83f798a935576.pdf} } @article { author = {Mirza, M.}, title = {Chemical Composition of the Essential oil and Absolute of Salvia sclarea L.}, journal = {Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research}, volume = {4}, number = {1}, pages = {115-136}, year = {1999}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0905}, eissn = {2383-1243}, doi = {}, abstract = {Salvia sclarea L. belongs to Salvia genus and Lamiaceae  family. Aerial parts of plant especially inflourecence  part contains essential oils with pleasant odour for perfumery industry and some of the synthetic flavours. Essential oils of the aforesaid parts was extracted by steam distillation method and also absolute was prepared by organic solvent; Hexan. Yield of essential oil was 0.4% and the latter was 2.6%. According to identification by Gas chromatograph-Mass spectrometer, there was 17 and 5 compounds in the essential oil and absolute of the plant. The most quantity of compounds belong to Linalyl acetate (77.8%), Germacrene-D (9.6%), and linalool (4.6%) in essential oil and also sclareol (50%) and linalyl acetate (14%) in the absoulute.}, keywords = {}, title_fa = {شناسایی ترکیبهای فرار اسانس وعصاره گیاه Salvia sclarea L.}, abstract_fa = {گیاه Salvia sclarea L. با نام فارسی مریم گلی متعلق به جنس سالویا و تیره نعناع است. سر شاخه گلدار و گل آذین این گونه حاوی اسانسی بسیار معطر است که در صنایع عطرسازی و ساخت برخی طعم دهنده های سنتزی بکار می رود. اسانس حاصل از گل آذین به روش بخار آب وعصاره آن با استفاده از حلال آلی هگزان استخراج گردید. میزان بازده اسانس به روش اول 0.4 % و مقدار absolute  به روش حلال 2.6% بدست آمد. بر اساس شناسایی ترکیبها با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگراف-طیف سنج جرمی 17 ترکیب در اسانس و 5 ترکیب در عصاره شناسایی شد. ترکیبهای لینالیل استات با 77.8%، جرماکرن- د 9.6% و لینالول با 4.6% بیشترین مقدار ترکیبها را در اسانس و همچنین اسکلارئول با 50% و لینالیل استات در حد 14% بالاترین حد را در عصاره تشکیل می دهند.}, keywords_fa = {-}, url = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118274.html}, eprint = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118274_01bc8c43a1a793e3c5c6d9e8dce9a25d.pdf} } @article { author = {Askari, F.}, title = {Investigation of oil quantity and quality of Pimpinella anisum L. From Fars and Esfahan provinces}, journal = {Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research}, volume = {4}, number = {1}, pages = {137-165}, year = {1999}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0905}, eissn = {2383-1243}, doi = {}, abstract = {Anis (Pimpinella anisum L.) is a very important plant which is used in food and medicinal industries. Dry fruits of Anis were collected from Isfahan and Fars provinces in summer and the essential oils were obtained by steam distillation and examined by GC and GC/MS. Among 11 componds identified, the major component was trans-anethole, 89% in Fars sample and 91.7% in Esfahan sample. Other important constituents in Fars sample and Esfahan were as follow respectively:  γ – gurjunene (3.27%, 1.85%), estragol (2.38%, 1.04%), eugenyl-acetate (1.43%, 2.0%), α-Zingiberene (1.01%, 0.92%)}, keywords = {}, title_fa = {مقایسه کمی و کیفی ترکیبهای موجود در اسانس بادیان رومی از استانهای فارس و اصفهان Pimpinella anisum L.}, abstract_fa = {بادیان رومی یا انیس از جمله گیاهان بسیار مهم دارویی است که مصارف گسترده ای در صنایع مختلف دارویی و غذایی دارد. میوه خشک شده انیس در فصل تابستان از استانهای فارس و اصفهان جمع آوری گردید و با روش تقطیر با بخار آب (Steam distillation) اسانس گیری شد. اسانس زرد کمرنگ با بازده 3.3 درصد وزنی برای انیس اصفهان و 3.0 درصد وزنی برای انیس فارس به دست آمد. ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس ها با دستگاه های گاز کروماتوگراف (GC) و گاز کروماتوگراف کوپل شده با طیف سنجی جرمی (GC/MS) مورد بررسی قرار گرفت. 11 ترکیب مختلف آنها شناسائی شد. ترکیب عمده آنها آنتول Anethole  میباشد که در حدود 90 درصد حجم اسانس ها را تشکیل میدهند که مهترین آنها در نمونه انیس فارس و اصفهان به ترتیب عبارتند از: ( α-zingiberene 1.01% , 0.92%)، eugenyl  ( 1.43% ,2.0%(، γ-gurjunene  (3.27% ,1.85%)، estragol (2.38% ,1.04%)}, keywords_fa = {-}, url = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118275.html}, eprint = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118275_0d067b49a59179bac40a049e9fb1f017.pdf} }