@article { author = {}, title = {Evidence of Vol. 31-5}, journal = {Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research}, volume = {31}, number = {5}, pages = {-}, year = {2015}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0905}, eissn = {2383-1243}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {شناسنامه جلد 5-31}, abstract_fa = {}, keywords_fa = {}, url = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_119806.html}, eprint = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_119806_086f7811ba5058f3514aba5320831313.pdf} } @article { author = {Mahmoodzadeh Hosseini, M.S. and Sefidkon, F. and Salehi Shanjani, P. and Najafi, Gh.R.}, title = {Extraction, identification and comparison of essential oils of flowers, leaves, stems and flowering shoots of Achillea vermicularis Trin.}, journal = {Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research}, volume = {31}, number = {5}, pages = {743-752}, year = {2015}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0905}, eissn = {2383-1243}, doi = {10.22092/ijmapr.2015.103568}, abstract = {Achillea vermicularis Trin., belonging to Astraceae family, is distributed at North and North-West Iran. It is used for treatment of arthritis infusion of the leaves, gastritis, asthma, and diseases of the liver in traditional medicine. In this study, for the first time, the seeds of A. vermicularis was collected from West Azarbayjan and cultivated in the field of Alborz research station, Karaj, Iran.  In order to comparing the essential oil content and composition, flowering shoots and individual plant parts (flowers, leaves and stems) were collected in full flowering stage. The plant materials were dried at shade and their essential oils were obtained by hydro-distillation. The oils were analyzed by gas chromatography (GC) and gas chromatography/mass spectrometry (GC/Mass). The highest oil yields (w/w of dry weight) were obtained from flowers (0.53%) and leaves (0.52%) and the lowest oil yield was obtained from stems (0.24%). The oil yield of total aerial parts was 0.43%. According to these results, the distillation of all aerial parts is more suitable in comparison with oil extraction from the flowers that is common for other Achillea species, resulting in wasting a lot of essential oils in the leaves and stems. Twenty-nine compounds were identified in the essential oils, of which 1,8-cineol, camphor and piperitone were found in all essential oils in significant quantities. The content of camphor varied from 4.1% in stem oil to 19.2% in flower oil. Minimum and maximum content of 1,8-cineol was found in the stem oil (3.3%) and flower oil (23.3%), respectively. The minimum content of piperitone (4.9%) was obtained in stem oil and aerial parts oil was rich in piperitone (26.4%). There were special differences among the essential oils of plant parts. The presence of special compounds such as heptadecane (31.1%) and hexadecanol (18.6%) and n-henei cosine (4.5%) and n-octadecane only in stem oil (3.1%), germacrene D in aerial parts oil (13.6%), were other differences.}, keywords = {Achillea vermicularis Trin,Essential oils,1,8-cineol,piperitone,camphor}, title_fa = {استخراج، شناسایی و مقایسه ترکیب‌های تشکیل‌دهنده اسانس گل، برگ، ساقه و سرشاخه گلدار بومادران کوهستانی (Achillea vermicularis Trin.)}, abstract_fa = {بومادران کوهستانی با نام علمی Achillea vermicularis Trin. از خانواده Asteraceae است. در طب سنتی ایران دم‌کرده این گیاه برای درمان بیماری‌هایی مثل آرتریت، گاستریت، آسم و انواع بیماری‌های کبدی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این تحقیق برای اولین بار، ابتدا بذر بومادران کوهستانی از استان آذربایجان‌غربی جمع‌آوری شده و در مزرعه تحقیقاتی ایستگاه تحقیقات البرز واقع در شهرستان کرج وابسته به مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور کشت شد. به‌منظور بررسی و مقایسه کمّی و کیفی اسانس سرشاخه گلدار و هر یک از اجزای آن (گل، برگ و ساقه) به‌صورت مجزا، پس از جمع‌آوری گیاه در زمان اوج گلدهی، جدا کردن اندام‌ها و خشک کردن در سایه، اسانس‌گیری به روش تقطیر با آب انجام شد. اسانس‌های حاصل با استفاده از دستگاه‌های گاز کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگرافی متصل به طیف‌سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه کمّی و کیفی قرار گرفتند. بیشترین بازده اسانس (W/W نسبت به وزن خشک) از گل (53/0%) و برگ (52/0%) و کمترین بازده اسانس از ساقه (24/0%) بدست آمد. بازده اسانس کل سرشاخه گلدار نیز 43/0% بود. طبق این نتایج، اسانس‌گیری از گل‌های بومادران کوهستانی و حذف سایر اندام‌های هوایی (که برای برخی گونه‌های دیگر بومادران مرسوم است) منجر به هدر دادن مقدار زیادی اسانس موجود در برگ و ساقه شد. تعداد 29 ترکیب در اسانس‌ها شناسایی شد که 8،1-سینئول، پیپریتون و کامفور در همه اسانس‌ها به مقدار قابل‌توجه وجود داشتند. مقدار کامفور در اسانس‌ها از 1/4% (در اسانس ساقه) تا 2/19% در اسانس سرشاخه گلدار متغیر بود. کمترین مقدار 8،1-سینئول (3/3%) در اسانس ساقه و بیشترین مقدار آن (3/23%) در اسانس گل مشاهده شد. همچنین اسانس ساقه دارای کمترین مقدار پیپریتون (9/4%) و اسانس سرشاخه گلدار دارای حداکثر مقدار پیپریتون (4/26%) بود. همچنین تفاوت‌های ویژه‌ای بین اسانس اندام‌های مختلف دیده ‌شد. حضور برخی ترکیب‌ها مثل 1/31% هپتادکان، 6/18% هگزادکانول، 5/4% n-هنی کوسان و 1/3% n-اکتادکان فقط در اسانس ساقه، 6/13% جرماکرن D در اسانس سرشاخه گلدار از دیگر تفاوت‌های اسانس اندام‌های مختلف بومادران کوهستانی بود.}, keywords_fa = {Achillea vermicularisi Trin,اسانس,8,1-سینئول,پیپریتون,کامفور}, url = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_103568.html}, eprint = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_103568_b05521c2e9dec40bd93fb2aeedf73660.pdf} } @article { author = {Morady, S. and Pouryousef, M. and Andalibi, B.}, title = {Effects of foliar application of micronutrients (Fe and Zn) on yield, yield components, and essential oil of fennel (Foeniculum vulgare Mill)}, journal = {Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research}, volume = {31}, number = {5}, pages = {753-762}, year = {2015}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0905}, eissn = {2383-1243}, doi = {10.22092/ijmapr.2015.103612}, abstract = {Foliar application of micronutrients is a useful technique for rapid absorption of minerals in the plants and avoids soil contamination. To evaluate the effect of foliar application of micronutrients (iron and zinc) on yield, yield components, and essential oil of fennel (Foeniculum vulgare Mill.), an experiment was conducted as factorial based on randomized complete blocks design with three replications at the Faculty of Agriculture, University of Zanjan during the growing season of 2012. In this experiment, the effect of foliar application of Fe (using ferrous sulphate) at four concentrations (0, 1, 2 and 3 gr.L-1) and foliar application of Zn (using zinc sulphate) at three concentrations (0, 2 and 4 gr.L-1) were investigated. Results showed that the majority of measured traits including number of umbels per plant, 1000-seed weight, grain yield, essential oil content and essential oil yield were significantly affected (p≤ 0.01) by combined application of iron and zinc. Therefore, the highest grain yield (2637.96 kg ha-1) was obtained in foliar application of Fe + Zn at a concentration of 0.2%. In addition, the highest essential oil content (2.88%) and essential oil yield (75.71 kg ha-1) were obtained in combined application of Fe 0.3% and Zn 0.2% and the lowest content of mentioned traits was obtained in control.}, keywords = {fennel (Foeniculum vulgare Mill.),Foliar application,Zinc Sulfate,ferrous sulfate,Grain yield,essential oil content}, title_fa = {تأثیر کاربرد برگی عناصر ریزمغذی (آهن و روی) بر عملکرد، اجزای عملکرد و اسانس رازیانه (Foeniculum vulgare Mill.)}, abstract_fa = {محلول‌پاشی با عناصر ریزمغذی یک روش مفید برای جذب سریع عناصر در گیاهان و جلوگیری از آلوده شدن خاک می‌باشد. به‌منظور بررسی تأثیر محلول‌پاشی با عناصر ریزمغذی (آهن و روی) بر عملکرد، اجزای عملکرد و اسانس رازیانه (Foeniculum vulgare Mill.) آزمایشی به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان در بهار سال 1391 انجام شد. در این آزمایش محلول‌پاشی با آهن در چهار سطح (0، 1، 2 و 3 گرم در لیتر) و محلول‌پاشی با روی در سه سطح (0، 2 و 4 گرم در لیتر) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که بیشتر صفات مورد بررسی شامل وزن هزاردانه، عملکرد دانه، محتوا و عملکرد اسانس به‌طور معنی‌داری (05/0≥p) تحت تأثیر محلول‌پاشی با آهن و روی قرار گرفتند. بیشترین عملکرد دانه (96/2637 کیلوگرم در هکتار) از محلول‌پاشی با آهن و روی به میزان 2 گرم در لیتر بدست آمد. همچنین بیشترین عملکرد اسانس (71/75 کیلوگرم در هکتار) و محتوای اسانس (88/2%) از محلول‌پاشی با آهن 3 گرم در لیتر و روی 2 گرم در لیتر بدست آمد و کمترین میزان صفات مذکور از تیمار شاهد حاصل شد.}, keywords_fa = {رازیانه (Foeniculum vulgare Mill.),محلول‌پاشی,سولفات روی,سولفات آهن,عملکرد دانه,محتوای اسانس}, url = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_103612.html}, eprint = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_103612_22ab3c70fb8dc9901fa697b227b57455.pdf} } @article { author = {Beigi, S. and Azizi, M. and Nemati, S.H. and Rowshan, V.}, title = {Effect of terracottem superabsorbent and Plantago ovata mucilage on some morphological, biological properties, water use efficiency and essential oil in Ocimum basilicum L. var. "Keshkeny levelu"}, journal = {Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research}, volume = {31}, number = {5}, pages = {763-775}, year = {2015}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0905}, eissn = {2383-1243}, doi = {10.22092/ijmapr.2015.103613}, abstract = {One of the most important limiting factors in production of medicinal plants in arid and semiarid regions of the world is water shortage or drought stress. Basil (Ocimum basilicum L. var. "Keshkeny levelu") is a valuable medicinal plant and sensitive to water stress. Therefore, the current study was aimed to increase water use efficiency in basil production by conducting a factorial experiment based on randomized complete blocks design with three replications. The treatments were two superabsorbent polymers namely Terracottem™ (industrial) and Plantago ovata mucilage (Herbal) at four concentrations (0, 0.1%, 0.2% and 0.3% w/w on the basis of soil weight) with two application methods (mixed with soil only and mixed with soil+roots). The measured traits were morphological: leaf number, leaf area, shoot to root ratio, biological: number of seeds/plant, seed weight/plant, and water use efficiency, as well as two other important characteristics such as essential oil percentage and yield at flowering time. Results showed that the simple effect of treatments and their interaction had significant and positive effects on morphological, biological and biochemical traits, measured in this experiment. The best results in vegetative and generative characteristics were obtained by application of Plantagoovata mucilage and the highest essential oil percentage and yield were recorded by using Terracottem superabsorbent. The best results in both compounds were obtained at concentrations of 0.1% and 0.2% with application method in soil+roots and soil only, respectively. In conclusion, both compounds (terracottem™ and Plantago ovata) were able to reduce the adverse effects of drought stress and improved water use efficiency in basil cultivation.}, keywords = {basil (Ocimum basilicum L.),essential oil,plantago ovata,hydrophilic polymer,terracottem ™}, title_fa = {بررسی تأثیر کاربرد سوپرجاذب تراکوتم و موسیلاژ اسفرزه بر برخی ویژگی‌های ریختی، زیستی، بازدهی مصرف آب و اسانس گیاه دارویی ریحان (Ocimum basilicum L. var. Keshkeni luvelou)}, abstract_fa = {یکی از مهمترین عوامل محدودکننده تولید گیاهان دارویی در مناطق خشک و نیمه‏خشک جهان، کمبود آب و تنش خشکی است. از این‌رو، در این پژوهش گیاه ریحان (Ocimum basilicum L. var.Keshkeni luvelou) به‏عنوان یکی از گیاهان دارویی با ارزش و حساس به کم‏آبی انتخاب شد. هدف از این تحقیق افزایش بهره‏وری مصرف آب در تولید ریحان بود که به‌صورت یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل دو پلیمر آب‌دوست تراکوتم (صنعتی) و اسفرزه (گیاهی)، هر یک در چهار سطح (صفر، 1/0%، 2/0% و 3/0% وزنی/وزنی بر اساس وزن خاک) با دو روش کاربرد (مخلوط با خاک و ریشه و روش مخلوط با خاک) بودند. صفات اندازه‌گیری شده شامل: صفات ریختی (تعداد برگ، سطح برگ، وزن خشک اندام هوایی نسبت به ریشه)، صفات زیستی (تعداد دانه در بوته، وزن هزاردانه در بوته)، بازدهی مصرف آب و دو ویژگی مهم درصد و عملکرد اسانس در زمان گلدهی بودند. نتایج نشان داد که اثرات ساده و متقابل بین تیمارها تأثیرات مثبت و معنی‏دار بر صفات ریختی، زیستی و بیوشیمیایی اندازه‌گیری شده در این آزمایش داشتند. به‌طوری که بهترین نتایج برای صفات رویشی و زایشی با کاربرد موسیلاژ اسفرزه و بالاترین درصد و عملکرد اسانس با استفاده از سوپرجاذب تراکوتم بدست آمد. بهترین نتایج برای هر دو ماده در غلظت1/0% و 2/0% به‌ترتیب با روش کاربرد در خاک و ریشه و روش کاربرد در خاک حاصل شد. در مجموع هر دو ترکیب (تراکوتم و اسفرزه) قادر به کاهش اثرات نامناسب تنش خشکی و بهبود بازدهی مصرف آب در کشت ریحان بودند.}, keywords_fa = {ریحان (Ocimum basilicum L. var. Keshkeni luvelou),اسانس,اسفرزه,پلیمر آب‌دوست,تراکوتم}, url = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_103613.html}, eprint = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_103613_e2000933461ed4fc4e6e05684e4fe262.pdf} } @article { author = {Hasandokht, M.R. and Jafari, S.}, title = {Effect of time, temperature and storage condition on the some of phyto-chemical and physicochemical traits of watercress (Nasturtium officinale L.) medicinal plant}, journal = {Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research}, volume = {31}, number = {5}, pages = {776-788}, year = {2015}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0905}, eissn = {2383-1243}, doi = {10.22092/ijmapr.2015.103614}, abstract = {The present study was aimed to study the effects of storing temperature (0 and 5°C) and packaging type (cellophane and plastic containers with air-gated) on storage life of watercress (Nasturtium officinal L.) leaves during 14 days storing. Changes in ascorbic acid, total phenolics, flavonoids and sugar content as well as antioxidant capacity were traced in this experiment. Storing resulted in a significant decrease in flavonoid content of watercress leaves and its level decreased from 46.4mg/g of dry weight to 36.2mg/g. Similarly, during 7 and 14 days storing, the ascorbic acid content of leaves significantly decreased from 68.1mg/100g of fresh weight to 63.5 and 55.1mg/100g of fresh weight, respectively. In the case of antioxidant capacity, the effects of storing time and packaging type were significant (p<0.01). During storage, total phenolics were significantly increased from 11.6 mg/g of fresh weight to 13.6 mg/g of fresh weight. In contrast, the effects of storing temperature and type of packaging on phenolic compounds were not significant. The leaves stored in air-gated containers had the higher water content and, in consequence, the better quality than that of those stored in cellophane containers. It can be concluded that the leaves stored in aerated containers and 0°C had the better quality due to the lower respiration.}, keywords = {Watercress (Nasturtium officinale L.),ascorbic acid,total phenol,flavonoid,antioxidant capacity,storage life}, title_fa = {تأثیر زمان، دما و شرایط نگهداری بر برخی صفات فیتوشیمیایی و فیزیکوشیمیایی گیاه دارویی علف‌چشمه (Nasturtium officinale L.)}, abstract_fa = {در این پژوهش اثر دو دمای صفر و پنج درجه سانتی‌گراد و دو نوع بسته‌بندی دارای تهویه و بدون تهویه بر عمر انباری گیاه دارویی علف‌چشمه (Nasturtium officinale L.) مورد بررسی قرار گرفت. تغییرات صفاتی از قبیل محتوای اسیدآسکوربیک، فلاونوئیدها، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، محتوای ترکیب‌های فنلی کل، رنگ و مواد جامد محلول در طول 14 روز اندازه‌گیری شد. در طول مدت انبار کردن مقدار فلاونوئیدها کاهش معنی‌داری نشان داد و از 42/46 میلی‌گرم در گرم وزن خشک قبل از انبار کردن به 19/36 میلی‌گرم بعد از 14 روز رسید. محتوای اسید آسکوربیک قبل از انبار کردن 1/68 میلی‌گرم بر 100 گرم وزن تر بود؛ به‌طوری که پس از هفت روز این مقدار به 5/63 میلی‌گرم و بعد از 14 روز به 08/55 میلی‌گرم رسید، این تغییرات در سطح 1% معنی‌دار بود. عامل زمان و نوع بسته‌بندی اثر معنی‌داری در سطح 1% بر میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی علف‌چشمه در طول انبار کردن داشتند. مقدار ترکیب‌های فنلی کل نیز تنها در اثر تیمار زمان افزایش یافت و از 59/11 میلی‌گرم به 59/13 میلی‌گرم در 100 گرم وزن تر رسید و نوع بسته‌بندی و دما تأثیری بر میزان فنل‌ها نداشتند. البته بسته‌بندی دارای تهویه نسبت به نوع بدون تهویه، آب بافت را بهتر حفظ کرد و نمونه‌های موجود در آن از کیفیت به‌مراتب بهتری برخوردار بودند. در نتیجه بهترین نوع بسته‌بندی، نوع دارای اندکی تهویه و بهترین دما نیز دمای صفر به دلیل تنفس کمتر و حفظ آب و کیفیت ظاهری بهتر بود.}, keywords_fa = {علف‌چشمه (Nasturtium officinale L.),اسید آسکوربیک,فنل کل,فلاونوئید,ظرفیت آنتی‌اکسیدانی,عمر انباری}, url = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_103614.html}, eprint = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_103614_d6e1eff16b930b4f83486f7f3091d73a.pdf} } @article { author = {Azimzadeh, Z. and Hassani, A. and Esmaiili, M.}, title = {Effect of different drying methods on the essential oil content and composition of Anise hyssop (Agastache foeniculum [Pursh] Kuntze)}, journal = {Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research}, volume = {31}, number = {5}, pages = {789-800}, year = {2015}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0905}, eissn = {2383-1243}, doi = {10.22092/ijmapr.2015.103615}, abstract = {Anise hyssop (Agastache foeniculum [Pursh] Kuntze) is a medicinal and perennial herb, belonging to the Lamiaceae family. The essential oil of this plant is a rich source of Methyl Chavicol, giving antifungal and antibacterial properties to this plant. To evaluate the effect of different drying methods on the essential oil content and composition of Anise hyssop, the leaves were harvested at full flowering stage and dried by four methods (shade drying, sun drying, oven drying at 40, 60 and 80°C, and microwave oven drying at 180, 360, 540, 720, and 900W) in a completely randomized design with four replications. The drying process was continued until the moisture content of samples reached around 0.11 based on dry weight. Dried leaves were subjected to hydro-distillation using a Clevenger type apparatus to extract the essential oil. The oil samples were analyzed by GC and GC/MS. Results showed that drying methods had significant effect on the drying time and essential oil content. Minimum (4 minutes) and maximum (64 hours) drying time were obtained at 900 W microwave power and shade drying, respectively. The highest (1.51%) and the lowest (0.56%) essential oil content were observed in shade drying and microwave drying in 900 W, respectively. The results of essential oil analysis showed Methyl Chavicol was the main component of essential oil ranging from 83.1% (shade drying) to 94.6% (microwave drying at 720W). Overall, the findings of this study showed that shade drying in spite of long drying time was the best drying method. However, oven drying at 40°C or microwave method in low powers is recommended when our goal is fast drying and achieving essential oil with high percentage of methyl chavicol.}, keywords = {Agastache foeniculum [Pursh] Kuntze,drying,essential oil,Microwave,Oven,methyl chavicol}, title_fa = {تأثیر روشهای مختلف خشک کردن بر کمّیت و کیفیت اسانس آگاستاکه (Agastache foeniculum [Pursh] Kuntze)}, abstract_fa = {آگاستاکه (Agastache foeniculum [Pursh] Kuntze) گیاهی دارویی، چندساله و متعلق به خانواده نعناع می‌باشد. اسانس این گیاه منبع غنی از متیل‌کاویکول و دارای‌ خواص ضدقارچی و ضدباکتریایی می‌باشد. به‌منظور بررسی تأثیر روشهای مختلف خشک کردن بر درصد و اجزای تشکیل‌دهنده اسانس آگاستاکه، برگ‌های این گیاه در مرحله‌ گلدهی کامل برداشت شده و با چهار روش مختلف (سایه، خورشید، آون با دماهای 40، 60 و 80 درجه سانتی‌گراد و مایکروویو با توان‌های 180، 360، 540، 720 و 900 وات)، در قالب طرح کاملاً تصادفی و با چهار تکرار خشک شدند. فرایند خشک کردن تا زمانی که محتوای رطوبت نمونه‌ها به 11/0 بر پایه وزن خشک رسید، ادامه یافت. اسانس برگ‌های خشک شده به روش تقطیر با آب و با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج شد. برای شناسایی اجزاء تشکیل‌دهنده اسانس، نمونه‌های اسانس با استفاده از دستگاه‌های GC و GC/MS مورد آنالیز قرار گرفتند. نتایج نشان داد که روشهای خشک کردن تأثیر معنی‌داری بر زمان خشک کردن و درصد اسانس داشتند. به‌طوری که کمترین (4 دقیقه) و بیشترین (64 ساعت) زمان خشک کردن به‌ترتیب مربوط به روشهای خشک کردن در مایکروویو 900 وات و سایه بود. همچنین بیشترین (51/1%) و کمترین (56/0%) درصد اسانس به‌ترتیب در روشهای سایه و مایکروویو 900 وات مشاهده شد. نتایج آنالیز اسانس نشان داد که متیل‌کاویکول جزء غالب اسانس این گیاه بود که مقدار آن از 1/83% در روش سایه تا 6/94% در مایکروویو 720 وات متغیر بود. در مجموع یافته‌های این تحقیق نشان داد که روش خشک کردن در سایه با وجود طولانی بودن زمان خشک کردن، بهترین تیمار بود. اما اگر هدف خشک کردن سریع و بدست آوردن اسانسی با درصد بالای متیل‌کاویکول باشد، روش خشک کردن در آون ºC40 یا مایکروویو در توان‌های پایین قابل توصیه است.}, keywords_fa = {آگاستاکه (Agastache foeniculum [Pursh] Kuntze),خشک کردن,اسانس,مایکروویو,آون,متیل کاویکول}, url = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_103615.html}, eprint = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_103615_b3a3783d93b0361b76f61224a7317ae7.pdf} } @article { author = {Azizkhani, M. and Aznar, R. and Elizaquivel, P.}, title = {Effect of Rosmarinus officinalis L. essential oil on growth and enterotoxin A, C and E production of Staphylocuccus aureus ATCC 29213}, journal = {Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research}, volume = {31}, number = {5}, pages = {801-811}, year = {2015}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0905}, eissn = {2383-1243}, doi = {10.22092/ijmapr.2015.103616}, abstract = {Staphylococcal food poisoning is resulted from the consumption of a food in which enterotoxigenic staphylococci have grown and produced toxins. Targeting bacterial virulence factors is now gaining interest as an alternative strategy to develop new types of antimicrobial preservatives. The purpose of this study was to determine the effect of R. officianalis L. (Ros) essential oil (EO) on growth and gene expression of enterotoxins A, C, and E in Staphylococcus aureus ATCC 29213. In this study, after determining the minimum inhibitory concentration, the growth and secretion of SEA, SEC, and SEE (detected by ELISA method) by S. aureus treated with graded subinhibitory concentrations of EO was evaluated. In addition, the influence of the EO on the transcription of sea, sec and see (the genes encoding SEA, SEC and SEE, respectively) was analyzed by quantitative RT-PCR. Ros EO at a concentration of 75% MIC, significantly, reduced the growth of S. aureus. EO inhibited the transcription of sea, sec and see in S. aureus, in a dose-dependent manner, resulting in a reduction of SEA, SEC and SEE secretion. These data suggest that the Ros EO may be useful as a natural preservative against the growth and enterotoxin production of S.aureus in food industry.}, keywords = {Staphylococcus aureus,enterotoxin,Gene expression,Rosmarinus officinalis L}, title_fa = {بررسی تأثیر اسانس Rosmarinus officinalis L. بر رشد و بیان ژنی انتروتوکسین‌های A، C و E استافیلوکوکوس اورئوس ATCC 29213}, abstract_fa = {مسمومیت غذایی استافیلوکوکی به علت مصرف مواد غذایی که در آن استافیلوکوکوس انتروتوکسیژنیک رشد و تولید انتروتوکسین کرده است، رخ می‌دهد. هدف قرار دادن فاکتورهای بیماری‌زایی باکتریایی، در حال حاضر به‌عنوان یک راهبرد جایگزین برای توسعه انواع جدیدی از مواد نگهدارنده ضدمیکروبی مورد توجه بسیاری از پژوهشگران و محققان صنایع غذایی قرار گرفته است. هدف این تحقیق بررسی تأثیر اسانس Rosmarinus officinalis L. (رزماری) بر رشد و بیان ژنی انتروتوکسین‌های A، C و E استافیلوکوکوس اورئوس ATCC 29213 می‌باشد. در این مطالعه پس از تعیین حداقل غلظت بازدارنده رشد، رشد باکتری و ترشح SEA، SEC و SEE تحت تأثیر غلظت‌های بازدارنده اسانس رزماری (به روش ELISA) ارزیابی شد. علاوه‌بر این، تأثیر اسانس بر نسخه‌برداری ژن‌های sea، sec و see (ژن‌های کدکننده SEA، SEC و SEE) با استفاده از PCR نیمه کمّی بررسی شد. اسانس Ros در غلظت MIC 75% رشد باکتری را به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش داد. همچنین، اسانس از نسخه‌برداری ژن‌های sea، sec و see بازداری نمود و باعث کاهش ترشح SEA، SEC و SEE شد. غلظت‌های تحت بازدارنده اسانس تولید انتروتوکسین را در روند وابسته به دوز کاهش دادند. بنابراین داده‌های این مطالعه پیشنهاد می‌کند که اسانس رزماری می‌تواند به‌عنوان نگهدارنده طبیعی به‌منظور بازداری رشد و تولید انتروتوکسین توسط استافیلوکوکوس اورئوس در صنایع غذایی بکار رود.}, keywords_fa = {استافیلوکوکوس اورئوس,انتروتوکسین,بیان ژنی,رزماری (Rosmarinus officinalis L.)}, url = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_103616.html}, eprint = {https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_103616_1bb494dfa890964e2965e3e6a8da8473.pdf} } @article { author = {Modhej, M. and Tabatabaei Vakili, S. and Sari, M. and Sallary, S. and Mansouri, E.}, title = {Evaluatiing the protective effect of Hypericum perforatum L. on some blood biochemical parameters in rates exposed to phenol}, journal = {Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research}, volume = {31}, number = {5}, pages = {812-821}, year = {2015}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0905}, eissn = {2383-1243}, doi = {10.22092/ijmapr.2015.103617}, abstract = {Because of the use of phenol in petrochemical industry and as a disinfectant effect in medicine, this material is widely used. However, the free phenol in the environment is detrimental to the health. The aim of present study was to evaluate the protective effect of Hypericum perforatum L. on some of the blood biochemical parameters in rats with toxicity induced by phenol. For this purpose, a number of 54 male Wistar rats were divided into 9 treatment groups as 3×3 factorial design with two main factors of  Hypericum perforatum (at concentrations of 0, 250 and 500 mg/kg.bw) and phenol (at concentrations of 0, 100 and 200mg/kg.bw). Rats received the extract and phenol every other day with gavage method. On days 15 and 30 of experiment, after blood sampling, the concentrations of some blood serum biochemical parameters were evaluated. In first half of experiment, 200 mg/kg.bw of phenol significantly increased the blood serum cholesterol and LDL values and a concentration of 100mg/kg.bw reduced the VLDL level (p<0.05). In second half of experiment, the highest level of HDL was observed in treatment 250 and 200 mg/kg.bw Hypericum perforatum and phenol, respectively and its lowest value was recorded at concentrations of 500 and 200 mg/kg.bw Hypericum perforatum and phenol, respectively (p<0.05). The other main and interaction effects of treatments were not significant (p>0.05). The findings of present research show that the extract at a concentration of 250 mg/kg could decrease the adverse effect of phenol on HDL biochemical parameter in the long term.}, keywords = {Hypericum perforatum L,phenol,Blood parameters,rat}, title_fa = {بررسی اثر محافظتی عصاره گیاه گل‌راعی (Hypericum perforatum L.) بر برخی فراسنجه‌های بیوشیمیایی سرم خون در رت‌های دریافت‌کننده فنول}, abstract_fa = {با توجه به استفاده از فنول در صنایع پتروشیمی و نیز به‌عنوان ضدعفونی‌کننده در زمینه پزشکی، این ماده به فراوانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با وجود این، فنول آزاد در محیط برای سلامتی زیان‌آور می‌باشد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر محافظتی گیاه گل‌راعی (Hypericum perforatum L.) بر برخی فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون در رت‌های مسموم شده با فنول بود. بدین منظور، تعداد 54 سر رت نر نژاد ویستار در قالب آزمایش فاکتوریل 3×3 با دو فاکتور اصلی گل‌راعی (سطوح صفر، 250 و 500 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن) و فنول (سطوح صفر، 100 و 200 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن) به 9 تیمار آزمایشی تقسیم شدند. فنول و عصاره به‌صورت یک روز در میان و به روش گاواژ تجویز شدند. در روزهای 15 و 30 آزمایش، پس از خون‌گیری، غلظت برخی فراسنجه‌های بیوشیمیایی سرم خون ارزیابی شد.در نیمه اول آزمایش، سطح 200 میلی‌گرم بر کیلوگرم فنول افزایش معنی‌دار کلسترول و LDL و سطح 100 میلی‌گرم بر کیلوگرم آن کاهش میزان VLDL سرم خون را موجب شدند (05/0>p). در نیمه دوم آزمایش، بیشترین مقدار HDL در تیمار دریافت‌کننده سطوح 250 و 200 میلی‌گرم بر کیلوگرم گل‌راعی و فنول و کمترین آن در تیمار 500 و 200 میلی‌گرم بر کیلوگرم گل‌راعی و فنول مشاهده شد (05/0>p). اثرات اصلی و متقابل سایر تیمارها دارای اختلاف آماری معنی‌داری نبودند (05/0