همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
دوره 40 (1403)
دوره 39 (1402)
دوره 38 (1401)
دوره 37 (1400)
دوره 36 (1399)
دوره 35 (1398)
دوره 34 (1397)
دوره 33 (1396)
دوره 32 (1395)
دوره 31 (1394)
دوره 30 (1393)
دوره 29 (1392)
دوره 28 (1391)
دوره 27 (1390)
دوره 26 (1389)
دوره 25 (1388)
دوره 24 (1387)
دوره 23 (1386)
دوره 22 (1385)
دوره 21 (1384)
دوره 20 (1383)
دوره 19 (1382)
دوره 18 (1381-7)
دوره 17 (1381-6)
دوره 16 (1381-5)
دوره 15 (1381-4)
دوره 14 (1381-3)
دوره 13 (1381-2)
دوره 12 (1381-1)
دوره 11 (1380-5)
دوره 10 (1380-4)
دوره 9 (1380-3)
دوره 8 (1380-2)
دوره 7 (1380-1)
دوره 6 (1379)
دوره 5 (1379)
دوره 4 (1378)
دوره 3 (1378)
دوره 2 (1377)
دوره 1 (1377)
اثرات بیولوژیک اسانس‌ها و عصاره‌ها
بررسی تأثیر مخلوط عصاره گیاهان دارچین، نعناع و فلفل بر خصوصیات دستگاه گوارش، فراسنجه‌های خونی و وی‍ژگی‌های استخوان درشت‌نی جوجه‌های گوشتی

زهرا تهامی؛ سید محمد حسینی؛ امین ولی‌زاده قلعه بیگ

دوره 37، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1400، ، صفحه 487-501

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2021.351822.2869

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر مخلوط عصاره گیاهان دارچین (Cinnamomum cassia (L.) J.Presl)، نعناع (Mentha pulegium L.) و فلفل (Capsicum annuum L.) بر وزن نسبی اندام‌های داخلی و گوارشی، اسیدیته دستگاه گوارش، فراسنجه‌های خونی و خصوصیات استخوان درشت‌نی جوجه‌های گوشتی سویه راس 308، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 8 قطعه جوجه در هر تکرار انجام گردید. تیمارهای ...  بیشتر

اثر تزریق عضلانی و وریدی عصاره رزماری (Rosmarinus officinalis L.) بر ماندگاری فیله قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در دمای یخچال

کوثر سوری؛ سید مهدی اجاق؛ معظمه کردجزی؛ حجت میرصادقی

دوره 34، شماره 2 ، خرداد و تیر 1397، ، صفحه 346-358

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2018.115386.2138

چکیده
  این پژوهش به‌منظور بررسی اثر عصاره آبی رزماری (Rosmarinus officinalis L.) بر ماندگاری فیله ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان در شرایط یخچال (1±4 درجه سانتی‌گراد) براساس بار میکروبی کل، ارزیابی شیمیایی و خصوصیات حسی انجام شد. بدین‌منظور ماهیان به سه گروه شامل ماهیانی با تزریق وریدی عصاره رزماری در مقادیر 0.1% و 0.3% (تیمار 2 و 3)، ماهیانی با تزریق عضلانی ...  بیشتر

تأثیر سطوح مختلف عصاره‌ آویشن (Thymus vulgaris L.) بر رشد، فراسنجه‌های خونی و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی مصرف‌کننده نیترات سدیم در آب آشامیدنی

توحید بومی؛ محسن دانشیار

دوره 31، شماره 4 ، مهر 1394، ، صفحه 598-609

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2015.102678

چکیده
  به‌منظور بررسی اثرات مصرف 4/27 میلی‌گرم نیترات سدیم یا سطوح مختلف صفر، 2/0، 4/0 و 6/0 درصد عصاره‌ آویشن (Thymus vulgaris L.) در آب آشامیدنی حاوی نیترات سدیم بر رشد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه‌های خونی، تعداد 220 قطعه جوجه نر یک‌روزه نژاد راس (308) به‌طور تصادفی در 5 گروه انتخاب شدند. تفاوت معنی‌داری برای مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک ...  بیشتر

مقایسه اثر شش عصاره گیاهی و آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین بر سیستم ایمنی و لیپیدهای سرم جوجه‌های گوشتی

بهنام کریمی؛ شعبان رحیمی؛ محمدامیر کریمی ترشیزی

دوره 31، شماره 1 ، فروردین 1394، ، صفحه 177-184

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2015.12682

چکیده
  این مطالعه به‌منظور بررسی اثر گیاهان دارویی بر سیستم ایمنی و لیپیدهای سرم جوجه‌های گوشتی انجام شد. در این آزمایش 480 قطعه جوجه خروس یک روزه راس 308 به‌طورتصادفی به 8 گروه آزمایشی هر کدام با 3 تکرار و 20 پرنده در هر تکرار اختصاص داده شدند. جیره پایه (ذرت و سویا) با ppm15 ویرجینیامایسین (Virginiamycin) و هر کدام از عصاره‌های گیاهی اکالیپتوس (Eucalyptus ...  بیشتر

اثر بازدارندگی عصاره گیاهی آویشن شیرازی و چویل بر نماتد ریشه‌گرهی گوجه‌فرنگی در شرایط گلخانه‌

نجمه غزلباش؛ محمد عبدالهی

دوره 29، شماره 4 ، بهمن 1392، ، صفحه 842-853

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2014.4310

چکیده
  نماتد ریشه‌گرهی ازجمله نماتدهای مهم انگل گیاهیست که خسارت بسیاری به محصولات کشاورزی، به‌ویژه جالیز وارد می‌سازد. براساس آزمایش‌های انجام شده در شرایط گلخانه، میزان خسارت این نماتد، بر مبنای وزن خشک ساقه و ریشه، 56-49 درصد برآورد گردید. افزایش روزافزون استفاده از سموم دفع آفات موجب نگرانی متخصصان محیط‌زیست و علوم تغذیه شده‌است ...  بیشتر

مقایسه اثر افزودن پنج عصاره گیاهی و آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین بر لیپیدهای سرم،درصد هتروفیل و لنفوسیت و نسبت هتروفیل به لنفوسیت در جوجه های گوشتی

مریم عالم‌پور؛ شعبان رحیمی؛ محمدامیر کریمی ترشیزی

دوره 29، شماره 1 ، اردیبهشت 1392، ، صفحه 1-10

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2013.2808

چکیده
  در سال‌های اخیر توجه خاصی به پرورش و تولید طیور گوشتی شده‌است. در این راستا استفاده از گیاهان دارویی به‌عنوان بهبوددهنده‌های رشد مورد توجه قرار گرفت. خاصیت هیپولیپیدیمیک و آنتی‌اکسیدانی بسیاری از گیاهان دارویی و عصاره‌های آنها به اثبات رسید. هدف از این پژوهش، مقایسه اثر هیپولیپیدیمیک پنج عصاره گیاهی و آنتی‌بیوتیک ...  بیشتر

اثر ضد ویروسی گیاه حرا (Avicennia marina (Forssk.) Vierh.) بر روی ویروس پولیو در کشت سلولی

مرضیه طاهرزاده؛ کیوان زندی؛ رامین یعقوبی؛ سعید تاج‌بخش؛ زهرا راستیان

دوره 24، شماره 1 ، اردیبهشت 1387، ، صفحه 38-46

چکیده
  خانواده Avicenniaceae یکی از اعضـای گیاهـان مانگرو حقیقی است که دارای یک جنس، یـازده گونـه و چند زیر ‌گونـه می‌باشد. گیاه حرا با نام علمی Avicennia marina (Forssk.) Vierh. رایج‌ترین گونه این گیاهان در جنگلهای مانگرو ایران است. با توجه به وجود ترکیبهای بیولوژیک فعال موجود در آن و استفاده‌هایی که از این گیاه در طب سنتی به‌عمل می‌آید، بر آن شدیم که اثر ...  بیشتر