همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
دوره 40 (1403)
دوره 39 (1402)
دوره 38 (1401)
دوره 37 (1400)
دوره 36 (1399)
دوره 35 (1398)
دوره 34 (1397)
دوره 33 (1396)
دوره 32 (1395)
دوره 31 (1394)
دوره 30 (1393)
دوره 29 (1392)
دوره 28 (1391)
دوره 27 (1390)
دوره 26 (1389)
دوره 25 (1388)
دوره 24 (1387)
دوره 23 (1386)
دوره 22 (1385)
دوره 21 (1384)
دوره 20 (1383)
دوره 19 (1382)
دوره 18 (1381-7)
دوره 17 (1381-6)
دوره 16 (1381-5)
دوره 15 (1381-4)
دوره 14 (1381-3)
دوره 13 (1381-2)
دوره 12 (1381-1)
دوره 11 (1380-5)
دوره 10 (1380-4)
دوره 9 (1380-3)
دوره 8 (1380-2)
دوره 7 (1380-1)
دوره 6 (1379)
دوره 5 (1379)
دوره 4 (1378)
دوره 3 (1378)
دوره 2 (1377)
دوره 1 (1377)
فیتوشیمی (استخراج، شناسایی و اندازه گیری مواد موثره)
اثر تنش‌های خشکی و شوری بر ترکیب‌های شیمیایی اسانس در اندام‌های مختلف گیاه خلال دندان (Ammi visnaga L.)

پوراندخت گلکار؛ گلناز عرب؛ محمد رضا وهابی؛ حمیدرضا عشقی زاده

دوره 39، شماره 4 ، دی 1402، ، صفحه 604-621

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2023.361720.3303

چکیده
  سابقه و هدف: گیاه خلال دندان (Ammi visnaga L.) از گیاهان دارویی و معطر و متعلق به خانواده چتریان است. اسانس این گیاه دارای ترکیب‌های معطر مهم با خواص ارزشمند درمانی و تغذیه‌ای می‌باشد. تنش‌های محیطی تأثیر معنی‌داری بر روی کمّیت و کیفیت اسانس در گیاهان دارویی دارند. این مطالعه به منظور بررسی اثرهای مستقل و توأم تنش‌های شوری بر بازده اسانس ...  بیشتر

شناسایی، معرفی، اکولوژی و دانش بومی
گیاه مردم‌نگاری گیاهان دارویی و خوراکی روستای جوبن استان گیلان با استفاده از الگوهای آماری توصیفی

معصومه قدیمی جوبنی؛ منصوره قوام

دوره 37، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1400، ، صفحه 127-144

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2021.342133.2734

چکیده
  شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1400.37.127.105.1.1711.1610گیاه مردم‌نگاری ثبت اطلاعات غیرمکتوب سنتی برای بهره‌برداری منطقی از منابع و حفاظت مؤثر از تنوع زیستی و اطلاعات فرهنگی در هر جامعه است. پژوهش پیش‌رو با هدف ثبت دانش بومی مردم محلی روستای جوبن در شهرستان رودبار استان گیلان در زمینه استفاده از گیاهان دارویی و خوراکی انجام شد. اطلاعات پژوهش ...  بیشتر

ارزیابی خواص آنتی‌‌استیل کولین استرازی، آنتی‌‌تیروزینازی، آنتی‌‌اکسیدانی و محتوای فنل کل 9 گونه از تیره چتریان (Apiaceae)

الیاس آریاکیا

دوره 36، شماره 4 ، مهر و آبان 1399، ، صفحه 560-571

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2020.342448.2756

چکیده
  شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1399.36.560.102.4.1575.41 گیاهان تیره چتریان (Apiaceae) دربرگیرنده گونه‌های تجاری ارزشمند مشتمل بر گونه‌های دارویی، ادویه‌ای، سبزی و زینتی می‌باشند. با وجود اینکه گزارش‌های زیادی در مورد محتوای دارویی و فیتوشیمیایی گونه‌های تجاری تیره چتریان وجود دارد، ولی در مورد سایر خویشاوندان این تیره اطلاعات کمی در دسترس است. ...  بیشتر

مقایسه ترکیب‌های شیمیایی اسانس اندام‌های رویشی و زایشی گیاه وشا (Dorema ammomiacum D. Don.) منطقه شهسواران کاشان

حسین بتولی؛ عبدالرسول حقیر ابراهیم‌آبادی؛ بهرام محمودی؛ اسماء مازوچی

دوره 30، شماره 5 ، آذر 1393، ، صفحه 746-755

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2014.10712

چکیده
  جنس وشا (Dorema D. Don.) متعلق به خانواده چتریان (Umbelliferea)، دارای گونه‌های دارویی بسیار ارزشمندی است که تاکنون در حدود 16 گونه از این جنس در جهان و 6 گونه از ایران گزارش شده‌‌است. در این تحقیق ترکیب‌های شیمیایی اسانس اندام‌های رویشی و زایشی گیاه وشا (Dorema ammomiacum D. Don.) منطقه شهسواران کاشان مورد بررسی قرار گرفته‌‌است. این گونه‌ انحصاری نواحی ...  بیشتر

بررسی مقایسه‌ای ترکیبهای شیمیایی اسانس میوه و برگ گیاه Scaligeria assyriaca Freyn & Bornm.

مهردخت نجف‌پور نوایی؛ مهدی میرزا

دوره 25، شماره 3 ، آبان 1388، ، صفحه 398-402

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2009.7179

چکیده
  جنس Scaligeria از تیره چتریان است و در ایران 7 گونه دارد که یکی از گونه‌های معطر آن، گیاه Scaligeria assyriaca Freyn & Bornm. است. این گیاه در رویشگاههای طبیعی کشور یافت می‌شود. هدف از این تحقیق مقایسه کمی و کیفی اسانس برگ و میوه این گونه بود. این گیاه از منطقه‌ای بین اسفراین و بجنورد در استان خراسان جمع‌آوری شد و با روش تقطیر با آب اسانس‌گیری شد. برای ...  بیشتر

بررسی کمی و کیفی اسانس رازیانه .Foeniculum vulgare Mill در مراحل مختلف رشد

فاطمه سفیدکن

دوره 10، شماره 1 ، آبان 1380، ، صفحه 85-104

چکیده
  گیاه رازیانه در سه مرحله به شرح زیر از مزرعه گیاهان دارویی واقع در ایستگاه تحقیقاتی البرز جمع آوری گردید: سرشاخه گلدار (اواخر خرداد)، گل آذین همراه میوه نارس (اواسط تیرماه)، میوه رسیده یا دانه (اواسط شهریور). اندامهای جمع آوری شده پس از 24 ساعت خشک شدن در دمای محیط و در سایه، به روش تقطیر با آب و بخار آب اسانس گیری شد و اسانس به صورت یک لایه ...  بیشتر