میرحسن موسوی؛ نسیم شاویسی
چکیده
باکتری لیستریا مونوسیتوژنز یکی از مهمترین باکتریهای بیماریزای منتقله از مواد غذایی بوده و در حال حاضر کنترل آن مهمترین چالش در کارخانجات صنایع غذایی محسوب میشود. هدف از این مطالعه بررسی اثر اسانس نعناع در کنترل رشد لیستریا مونوسیتوژنز در سه دما (4، 9 و 14 درجه سلسیوس)، سه pH (5، 6 و 7) و چهار غلظت نمک (0، 1، 2 و 4 درصد) میباشد. آنالیز ترکیبهای ...
بیشتر
باکتری لیستریا مونوسیتوژنز یکی از مهمترین باکتریهای بیماریزای منتقله از مواد غذایی بوده و در حال حاضر کنترل آن مهمترین چالش در کارخانجات صنایع غذایی محسوب میشود. هدف از این مطالعه بررسی اثر اسانس نعناع در کنترل رشد لیستریا مونوسیتوژنز در سه دما (4، 9 و 14 درجه سلسیوس)، سه pH (5، 6 و 7) و چهار غلظت نمک (0، 1، 2 و 4 درصد) میباشد. آنالیز ترکیبهای تشکیلدهنده اسانس نعناع با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیفسنج جرمی (GC-MS) انجام گردید. تعیین میزان حساسیت باکتری به اسانس نعناع با اندازهگیری حداقل غلظت مهاری و به روش براث میکرودایلوشن انجام شد. ترکیبهای اصلی تشکیلدهنده اسانس شامل کاروون (8/78%)، لیمونن (5/11%) و منتون (1%) بود. در این مطالعه غلظت مهاری حداقل اسانس نعناع μl/ml160 تعیین شد. نتایج این بررسی نشان داد که با افزایش غلظت نمک و دما و کاهش میزان pH خواص ضدباکتریایی اسانس نعناع افزایش یافت. بنابراین با توجه به نتایج بدستآمده میتوان گفت که از اسانس نعناع میتوان بهعنوان یک نگهدارنده طبیعی در کنترل باکتری لیستریا مونوسیتوژنز استفاده نمود.
سعید اسدی
چکیده
در این پژوهش غنیسازی ماده مؤثره اسانس نعناع بهوسیله شبیهسازی رایانهای عملیات تقطیر چند جزئی پیوسته، مورد مطالعه قرار گرفته است. در شبیهسازی از روش نقطه حباب و الگوریتم Wang-Henke استفاده شده است. در این روش روابط MESH (روابط موازنه جرم و تعادل فازی برای هر جزء، مجموع اجزاء مولی و موازنه انرژی برای هر مرحله تعادلی) حل شده و برای حل ...
بیشتر
در این پژوهش غنیسازی ماده مؤثره اسانس نعناع بهوسیله شبیهسازی رایانهای عملیات تقطیر چند جزئی پیوسته، مورد مطالعه قرار گرفته است. در شبیهسازی از روش نقطه حباب و الگوریتم Wang-Henke استفاده شده است. در این روش روابط MESH (روابط موازنه جرم و تعادل فازی برای هر جزء، مجموع اجزاء مولی و موازنه انرژی برای هر مرحله تعادلی) حل شده و برای حل معادلات از روش ماتریس سه قطری (روش توماس) استفاده شده است. همزمان با بدستآوردن نتایج شبیهسازی، نسبت به آزمایش با ستون تقطیر اقدام شده و نتایج آزمایشها نیز بدست آمده است. در آزمایشها، از ستون تقطیر پیوسته با تعداد سینیهای یک عدد تا پنج عدد استفاده شده و تأثیر تعداد سینیها در غنیسازی ماده مؤثره اسانس نعناع مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در انتها، نتایج شبیهسازی رایانهای با نتایج آزمایشگاهی مقایسه شده است. نتایج حاصل از شبیهسازی به همراه نتایج حاصل از آزمایشها نشان میدهد که توسط ستون تقطیر دارای پنج عدد سینی، مقدار ماده مؤثره اسانس نعناع از 31% به بیش از 60% میرسد. همچنین نتایج نشان میدهد که اضافه کردن یک سینی به ستون تقطیر با تعداد سینیهای کم، تأثیر بیشتری در جداسازی ماده مؤثره نسبت به اضافه کردن یک سینی به ستون تقطیر با سینیهای زیادتر دارد. نتایج حاصل نشان میدهد که افزایش نسبت برگشت خارجی به ستون تقطیر از 2 به 3 باعث افزایش جداسازی ماده مؤثره میشود. این افزایش نسبت برگشت، برای ستون تقطیر با 5 سینی، باعث افزایش 4% وزنی ماده مؤثره در محصول خروجی میشود.
مرتضی دشتی؛ محمدعلی آذربایجانی؛ محمدباقر رضایی
دوره 24، شماره 2 ، مرداد 1387، ، صفحه 177-188
چکیده
مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر استنشاق اسانس الکلی نعناع (Menthe piperita L.) بر توان هوازی و زمان رسیدن به آستانه بیهوازی مردان ورزشکار طراحی و اجرا شد. بدین منظور20 ورزشکار مرد (با میانگین سنی 4±20سال، قد 5±175 سانتیمتر، وزن 2/4± 68 کیلوگرم و VO2max، 43/3±21/43 میلیلیتر برای هر کیلوگرم از وزن بدن در دقیقه) به صورت تصادفی انتخاب و به دو ...
بیشتر
مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر استنشاق اسانس الکلی نعناع (Menthe piperita L.) بر توان هوازی و زمان رسیدن به آستانه بیهوازی مردان ورزشکار طراحی و اجرا شد. بدین منظور20 ورزشکار مرد (با میانگین سنی 4±20سال، قد 5±175 سانتیمتر، وزن 2/4± 68 کیلوگرم و VO2max، 43/3±21/43 میلیلیتر برای هر کیلوگرم از وزن بدن در دقیقه) به صورت تصادفی انتخاب و به دو گروه 10 نفری تجربی (استنشاق اسانس الکلی نعناع) و گروه کنترل (استنشاق ترکیب آب و الکل) تقسیم شدند. ابتدا آزمودنیهای گروه تجربی به مدت 30 دقیقه ترکیبی از اسانس نعناع و الکل سفید را استنشاق کردند. سپس از آنها آزمون کانکانی و بعد از یک استراحت 15 دقیقهای، آزمون بروس گرفته شد. گروه کنترل نیز در شرایط مشابه تمرین نمودند، با این تفاوت که ترکیب آب و الکل را استنشاق نمودند. برای مقایسه عملکرد هوازی و بیهوازی آزمودنیها در پیشآزمون از آزمون t برای گروههای مستقل و برای بررسی تأثیر استنشاق اسانس الکلی نعناع از روش تحلیل واریانس (ANOVA) یک طرفه استفاده شد. سطح معنیداری برای تمام مراحل محاسباتی (P≤0.05) در نظر گرفته شد. یافتههای پژوهش نشان داد استنشاق اسانس الکلی نعناع با غلظتهای مختلف موجب افزایش معنیدار در توان هوازی (p≤0.013) و افزایش معنیدار در زمان رسیدن به آستانه بیهوازی شد (p≤0.012). تفاوت معنیداری در زمان مشابه در عملکرد جسمانی گروه کنترل مشاهده نشد. بهبود مشاهده شده در عملکرد جسمانی متعاقب استنشاق اسانس الکلی نعناع ممکن است به دلیل افزایش در حجم و ظرفیت ریوی و افزایش کارایی تنفسی و تحریک سیستم عصبی سمپاتیکی باشد. براساس نتایج بدست آمده از این مطالعه، ورزشکاران میتوانند برای توسعه عملکرد جسمانی از استنشاق اسانس نعناع استفاده نمایند.