همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
دوره 40 (1403)
دوره 39 (1402)
دوره 38 (1401)
دوره 37 (1400)
دوره 36 (1399)
دوره 35 (1398)
دوره 34 (1397)
دوره 33 (1396)
دوره 32 (1395)
دوره 31 (1394)
دوره 30 (1393)
دوره 29 (1392)
دوره 28 (1391)
دوره 27 (1390)
دوره 26 (1389)
دوره 25 (1388)
دوره 24 (1387)
دوره 23 (1386)
دوره 22 (1385)
دوره 21 (1384)
دوره 20 (1383)
دوره 19 (1382)
دوره 18 (1381-7)
دوره 17 (1381-6)
دوره 16 (1381-5)
دوره 15 (1381-4)
دوره 14 (1381-3)
دوره 13 (1381-2)
دوره 12 (1381-1)
دوره 11 (1380-5)
دوره 10 (1380-4)
دوره 9 (1380-3)
دوره 8 (1380-2)
دوره 7 (1380-1)
دوره 6 (1379)
دوره 5 (1379)
دوره 4 (1378)
دوره 3 (1378)
دوره 2 (1377)
دوره 1 (1377)
اثر ضدمیکروبی اسانس مرزه (Satureja spp.) بر تولید همولیزین و بیوفیلم در استافیلوکوکوس اورئوس

الهه تقیان؛ نوید سعیدی؛ فاطمه سفیدکن؛ حوریه صادری؛ ایرج رسولی؛ رضا محمد صالحی؛ پرویز اولیا

دوره 34، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1397، ، صفحه 380-390

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2018.115843.2164

چکیده
  درمان عفونت‌های ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس به یک مشکل در جهان تبدیل شده است. این باکتری با داشتن عوامل بیماری‌زایی متعدد، یکی از پاتوژن‌های مهم به‌حساب می‌آید. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر ضدمیکروبی 4 گونه از اسانس گیاه مرزه (Satureja khuzistanica Jamzad، Satureja bachtiarica Bunge، Satureja rechingeri Jamzad، Satureja mutica Fisch. & C. A. Mey.) بر تشکیل بیوفیلم و تولید همولیزین ...  بیشتر

بررسی تأثیر اسانس Rosmarinus officinalis L. بر رشد و بیان ژنی انتروتوکسین‌های A، C و E استافیلوکوکوس اورئوس ATCC 29213

مریم عزیزخانی؛ رزا ازنار؛ پاتریسیا الیزاکویویل

دوره 31، شماره 5 ، آذر 1394، ، صفحه 801-811

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2015.103616

چکیده
  مسمومیت غذایی استافیلوکوکی به علت مصرف مواد غذایی که در آن استافیلوکوکوس انتروتوکسیژنیک رشد و تولید انتروتوکسین کرده است، رخ می‌دهد. هدف قرار دادن فاکتورهای بیماری‌زایی باکتریایی، در حال حاضر به‌عنوان یک راهبرد جایگزین برای توسعه انواع جدیدی از مواد نگهدارنده ضدمیکروبی مورد توجه بسیاری از پژوهشگران و محققان صنایع غذایی قرار ...  بیشتر

بررسی اثربخشی شش گونه گیاه دارویی علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس حساس و مقاوم به متی‌سیلین

تینا دادگر؛ عزت الله قائمی؛ مهدی آسمار؛ معصومه مازندرانی؛ مسعود بازوری

دوره 23، شماره 1 ، اردیبهشت 1386، ، صفحه 73-85

چکیده
  استافیلوکوکوس اورئوس از عوامل مهم عفونت‌های کسب شده از بیمارستانها و اجتماع می‌باشد. عفونت‌های ایجاد شده توسط استافیلوکوکوس اورئوس‌های مقاوم به متی‌سیلین به طور عمده با منشأ بیمارستانی هستند که در بسیاری از کشورهای جهان در حال افزایش است. به همین دلیل محققان نیز تلاش‌های زیادی جهت یافتن ترکیبهای جدید به عنوان جایگزین مناسب این ...  بیشتر

اثر ضد میکروبی عصاره‌های هیدروالکلی و آبی بذر و ساقه گیاه سداب (Ruta graveolens L.) بر استافیلوکوکوس اورئوس

حوریه صادری؛ پرویز اولیاء؛ مهسا رادمنش

دوره 22، شماره 4 ، بهمن 1385، ، صفحه 366-372

چکیده
  استافیلوکوکوس اورئوس یکی از باکتریهای شایع در عفونتهای انسانی است. افزایش روزافزون مقاومت آنتی‌بیوتیکی در این باکتری سبب شده است که مصرف آنتی‌بیوتیکها روز به روز افزایش یابد و داروهای جدیدی به بازار عرضه شود. از طرفی استفاده از گیاهان دارویی با اثر ضد میکروبی جایگاه خاص خود را در طب سنتی پیدا کرده است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی ...  بیشتر

تاثیر عصاره الکلی گیاه به لیمو بر زخمهای جلدی ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس در مدل حیوانی

عزت الله قائمی؛ دیدار خورشیدی؛ عبدالوهاب مرادی؛ اختر سیفی؛ معصومه مازندرانی؛ مسعود بازوری

دوره 22، شماره 3 ، آبان 1385، ، صفحه 242-249

چکیده
  مقاومت روزافزون استافیلوکوکوس اورئوس به انواع آنتی بیوتیکها به ویژه پنی سیلین و متی سیلین سبب شده است که توجه زیادی به یافتن داروهای جدید معطوف گردد.در مطالعه آزمایشگاهی (in vitro) مشخص گردید که عصاره الکلی گیاه به لیمو می تواند از رشد استافیلوکوکو س اورئوس جلوگیری نماید، به همین دلیل بر آن شدیم تا اثر این عصاره را در درمان ضایعات جلدی ...  بیشتر

اثر ضدمیکربی عصاره Zataria multiflora Boiss و اگزاسیلین بر استافیلوکوکوس اورئوس

پرویز اولیاء؛ حوریه صادری؛ فاطمه نیازمند مطلوب؛ محمدباقر رضایی

دوره 22، شماره 1 ، اردیبهشت 1385، ، صفحه 22-26

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2006.114996

چکیده
  استافیلوکوکوس اورئوس یکی از باکتریهای بیماریزای مهم می‎باشد که طیف وسیعی از عفونتها را ایجاد می‏کند. مصرف روزافزون آنتی‏بیوتیک‏ها علیه عفونت ناشی از این باکتری سبب افزایش مقاومت دارویی در این باکتری شده است و همین امر سبب گردیده تا مطالعات وسیعی بر روی داروهای ضدمیکربی جدید با اثر بخشی بیشتر صورت گیرد. هدف از انجام این مطالعه، ...  بیشتر

تاثیر عصاره های آبی و الکلی گیاه Matricaria chamomilla L. بر روی استافیلوکوکوس اورئوس

غلامرضا گودرزی؛ مرتضی ستاری؛ منصور گودرزی؛ محسن بیگدلی

دوره 21، شماره 3 ، آبان 1384، ، صفحه 293-306

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2005.115085

چکیده
  به دلیل مقاومت روز افزون باکتری های بیماریزا به آنتی بیوتیک های جدید , محققان در پی یافتن مواد ضد میکروبی با منشاءگیاهی به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک‌های غیر موثر هستند. بنابراین هدف از این تحقیق مطالعه خواص ضد باکتریایی عصاره‌های آبی والکلی گیاه بابونه آلمانی بر روی سویه‌های بالینی واستاندارد استافیلوکوکوس اورئوس می باشد. در این ...  بیشتر