همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
دوره 40 (1403)
دوره 39 (1402)
دوره 38 (1401)
دوره 37 (1400)
دوره 36 (1399)
دوره 35 (1398)
دوره 34 (1397)
دوره 33 (1396)
دوره 32 (1395)
دوره 31 (1394)
دوره 30 (1393)
دوره 29 (1392)
دوره 28 (1391)
دوره 27 (1390)
دوره 26 (1389)
دوره 25 (1388)
دوره 24 (1387)
دوره 23 (1386)
دوره 22 (1385)
دوره 21 (1384)
دوره 20 (1383)
دوره 19 (1382)
دوره 18 (1381-7)
دوره 17 (1381-6)
دوره 16 (1381-5)
دوره 15 (1381-4)
دوره 14 (1381-3)
دوره 13 (1381-2)
دوره 12 (1381-1)
دوره 11 (1380-5)
دوره 10 (1380-4)
دوره 9 (1380-3)
دوره 8 (1380-2)
دوره 7 (1380-1)
دوره 6 (1379)
دوره 5 (1379)
دوره 4 (1378)
دوره 3 (1378)
دوره 2 (1377)
دوره 1 (1377)
بررسی تأثیر ورمی‏کمپوست و کودهای زیستی بر ترکیب‌های اسانس بادرنجبویه (Melissa officinalis L.) در شرایط تنش خشکی

ابوالفضل کاظمی‌نسب؛ مهرداد یارنیا؛ محمدحسین لباسچی؛ بهرام میرشکار؛ فرهاد رجالی

دوره 32، شماره 4 ، آبان 1395، ، صفحه 678-687

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2016.107139

چکیده
  تأثیر ورمی‏کمپوست و کودهای زیستی محرک رشد، بر ترکیب‌های اسانس بادرنجبویه (Melissa officinalis L.) در شرایط مختلف آبیاری در آزمایشی به‌صورت کرت‏های دوبار خرد شده در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی با سه تکرار در مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور اجرا شد. فاکتورهای آزمایشی شامل آبیاری در دو سطح (۶۰ و 100% ظرفیت زراعی)، ورمی‌کمپوست در سه ...  بیشتر

بررسی ترکیب‌های شیمیایی اسانس ساقه، گل و برگ گیاه پونه‌سای شیرازی (Nepeta schiraziana Boiss.)

محمدرضا اخگر؛ مهران مرادعلیزاده

دوره 28، شماره 1 ، اردیبهشت 1391، ، صفحه 28-34

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2012.3064

چکیده
  جنس Nepeta (تیره نعناع) با نام فارسی "پونه‌سا" در ایران شامل 67 گونه است که پونه‌سای شیرازی با نام علمیNepeta schiraziana Boiss. از گونه‌های انحصاری آن می‌باشد. هدف از این مطالعه، شناسایی ترکیب‌های شیمیایی موجود در اسانس ساقه، گل و برگ گونه Nepeta schiraziana بود. بدین منظور، این گیاه از منطقه سپیدان واقع در شمال غرب استان فارس جمع‌آوری گردید و ...  بیشتر

شناسایی و مقایسه ترکیبهای موجود در اسانس Salvia bracteata Bank & Soland در دو مرحله برداشت

فرخناز هوشیدری؛ فاطمه سفیدکن؛ زیبا جمزاد

دوره 22، شماره 3 ، آبان 1385، ، صفحه 209-215

چکیده
  جنس مریم گلی در ایران 58 گونه گیاهی علفی و چند ساله دارد که اسانس برخی از این گونه ها، قبلاٌ مورد بررسی قرار گرفته است. استفاده از اسانس بعضی از  گونه های سالویا در صنایع دارو سازی، عطر سازی، فرآورده های بهداشتی، آرایشی و در صنایع غذایی به عنوان طعم دهنده و چاشنی متداول است. Salvia  bracteata  Bank & Soland  یکی از گونه های جنس Salviaاست ...  بیشتر

مقایسه کمی و کیفی اسانس Melissa officinalis L. ازمناطق مختلف

فاطمه عسگری؛ فاطمه سفیدکن

دوره 20، شماره 2 ، مرداد 1383، ، صفحه 229-237

چکیده
  گیاه Melissa officinalis L. بومی نواحی شرق مدیترانه و غرب آسیا است. در نواحی جنوبی و مرکزی اروپا، اسپانیا تا قفقاز و بخشهایی از آسیا از جمله ایران می روید. به دلیل رایحه معطرش در بسیاری از نواحی گرم دنیا کاشته می شود. سرشاخه های گیاه M. officinalisدر مرحله گلدهی  از سه محل کشت در استانهای فارس (اطزاف شیراز)، تهران (اطراف کرج) و سمنان جمع آوری گردید و ...  بیشتر

بررسی و مقایسه اسانس پونه سرخ‌آبادی Mentha longifolia (L.) Hudson var. chlorodictya Rech.f. در دو رویشگاه مختلف

معصومه مازندرانی؛ محمدباقر رضایی

دوره 15، شماره 1 ، دی 1381، ، صفحه 69-81

چکیده
  پونه، گیاهی است از تیره نعنا (Lamiaceae) و دارای گونه‌های متفاوت،‌ که ترکیبهای موجود در اسانس آنها بر حسب گونه، منطقه جمع‌آوری، زمان برداشت متغییر است. در این تحقیق گونه پونه سرخ آبادی Mentha longifolia (L.) Hudson var. chlorodictya  Rech. f.از دو رویشگاه متفاوت جمع‌آوری و با روش تقطیر با بخار مورد اسانس‌گیری و مورد مقایسه قرار گرفت. بازده اسانس در هر مورد ...  بیشتر