کیانا پیریان؛ خسرو پیری؛ جلوه سهرابی پور؛ سعید تمدمی جهرمی؛ رضا ربیعی
چکیده
ویژگیهای غذایی، دارویی و بهداشتی از مهمترین مباحث مورد مطالعه در جلبکهای ماکروسکوپی میباشند. در این تحقیق ترکیبهای غذایی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی دو گونه مهم از جلبکهای ماکروسکوپی سبز Ulva intestinalis و Ulva linza جمعآوری شده از سواحل خلیج فارس بررسی شد. کلیه آنالیزها براساس روشهای مرجع با کمی تغییرات انجام گردید. گونه U. intestinalis ...
بیشتر
ویژگیهای غذایی، دارویی و بهداشتی از مهمترین مباحث مورد مطالعه در جلبکهای ماکروسکوپی میباشند. در این تحقیق ترکیبهای غذایی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی دو گونه مهم از جلبکهای ماکروسکوپی سبز Ulva intestinalis و Ulva linza جمعآوری شده از سواحل خلیج فارس بررسی شد. کلیه آنالیزها براساس روشهای مرجع با کمی تغییرات انجام گردید. گونه U. intestinalis محتوای پروتئین بالاتری (15.79%) را نسبت به گونه U. linza (9.90%) نشان داد، درحالی که گونه U. linza دارای میزان بالاتری از ترکیبهای لیپیدی (2.34%)، خاکستر (26.66%)، فنول (mgGA/g2.16) و فلاونوئید (mgQE/g11.70) نسبت به گونه U. intestinalis با محتوای لیپید (1.98%)، خاکستر (22.55%)، فنول (mgGA/g 1.02) و فلاونوئید (mgQE/g8.20) بود. دو گونه از لحاظ ترکیبهای سنجیده شده بجز محتوای لیپیدی اختلاف معنیداری را نشان دادند (P<0.05). در بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی نمونهها گونه U. intestinalis با ظرفیت نگهداری آب (g/g17.5)، جذب آب (mL/g9.5) و نگهداری روغن (g/g5.5) مقادیر بالاتری را نسبت به گونه U. linza با ظرفیت نگهداری آب (g/g8.5)، جذب آب (mL/g5.7) و نگهداری روغن (g/g2.6) نشان داد. هر دو گونه در هر سه ویژگی سنجیده شده دارای اختلاف آماری معنیداری بودند (P<0.05). این تحقیق نشان داد که دو گونه جلبک مطالعه شده با دارا بودن محتوای پروتئینی بالا منابع گیاهی ارزشمندی برای مصرف مستقیم خوراکی انسان بوده، همچنین بهدلیل خصوصیات فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد بهعنوان افزودنیها برای بهبود ساختار و ارزش غذایی در محصولات صنایع غذایی دارای کاربرد میباشند.
کیانا پیریان؛ خسرو پیری
چکیده
گیاه خرفه (Portulaca oleracea L.) به علت داشتن متابولیتهای ثانویه با ارزشی همانند نورآدرنالین، دوپامین و امگا-3 اهمیت دارویی فراوانی دارد و بهعنوان ضدسرطان، آنتیاکسیدان و تصفیهکننده خون کاربرد دارد. کالوسهای ایجاد شده از ریشههای موئین گیاهان دارویی را میتوان برای افزایش تولید متابولیتهای ثانویه، کشت سوسپانسیون سلولی، کشت پروتوپلاست، ...
بیشتر
گیاه خرفه (Portulaca oleracea L.) به علت داشتن متابولیتهای ثانویه با ارزشی همانند نورآدرنالین، دوپامین و امگا-3 اهمیت دارویی فراوانی دارد و بهعنوان ضدسرطان، آنتیاکسیدان و تصفیهکننده خون کاربرد دارد. کالوسهای ایجاد شده از ریشههای موئین گیاهان دارویی را میتوان برای افزایش تولید متابولیتهای ثانویه، کشت سوسپانسیون سلولی، کشت پروتوپلاست، القاء کالوسهای جنینزا و انتقال ژن مورد استفاده قرار داد. هدف از این آزمایش بررسی غلظتهای مختلف هورمونی بر روی ریشههای موئین تراریخت گیاه خرفه برای تولید کالوس بهعنوان یکی از منابع مهم تولید متابولیتهای ثانویه بود. ریشههای موئین در این گیاه توسط اگروباکتریوم ریزوژنز استرین 15834 ایجاد گردید. بهمنظور تولید کالوس، ریشهها به محیط MS همراه با g/L30 ساکارز و g/L8 آگار که حاوی غلظتهای هورمونی مختلف BA و 2,4-D بودند، منتقل گردیدند. غلظتهای مختلف بکار رفته برای هورمونهای BA و 2,4-D، هر دو در سه سطح 0، 5/0 و 1 میلیگرم بر لیتر و در سه تکرار انجام شد. نتایج بدست آمده از تیمارهای مورد استفاده نشان داد که هورمونهای BA و 2,4-D به تنهایی و همچنین تیمار بدون هورمون (شاهد) هیچگونه تشکیل کالوسی را نشان ندادند. تیمارهای دارای نسبتهای مختلف از هورمونهای BA و 2,4-D، به درجات متفاوت باعث ایجاد کالوس در ریشههای موئین گردیدند. در میان تیمارهای بکار برده شده، تیمار حاوی دو هورمون BA و 2,4-D هر یک در غلظت mg/L1، بهترین تیمار از نظر تولید کالوس (وزن متوسط و زمان تولید) بود.