داریوش خادمی شورمستی؛ فرید شریعتمداری؛ محمد امیر کریمی ترشیزی
چکیده
شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1398.36.86.99.1.1578.1610این آزمایش بهمنظور بررسی تأثیر پروبیوتیک بر صفات تولیدی، فراسنجههای خونی، لیپوپروتئینهای سرمی و پاسخ ایمنی خونی جوجههای گوشتی تغذیه شده با روغن دانه کدو تخمکاغذی (Cucurbita pepo L. convar. pepo var. styriaca) انجام شد. تعداد 480 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه تجاری آرین در آزمایش فاکتوریل 3×2، با دو منبع ...
بیشتر
شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1398.36.86.99.1.1578.1610این آزمایش بهمنظور بررسی تأثیر پروبیوتیک بر صفات تولیدی، فراسنجههای خونی، لیپوپروتئینهای سرمی و پاسخ ایمنی خونی جوجههای گوشتی تغذیه شده با روغن دانه کدو تخمکاغذی (Cucurbita pepo L. convar. pepo var. styriaca) انجام شد. تعداد 480 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه تجاری آرین در آزمایش فاکتوریل 3×2، با دو منبع روغن گیاهی (کانولا و کدو تخمکاغذی) و سه نوع افزودنی (فاقد افزودنی، پروبیوتیک و آنتیبیوتیک) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار بهطور تصادفی بین واحدهای آزمایشی توزیع شدند. نتایج نشان داد استفاده از پروبیوتیک همراه با منابع روغن گیاهی اثر منفی بر صفات تولیدی شامل وزن نسبی لاشه، سینه، ران، چربی شکمی، درصد زندهمانی و ضریب تبدیل غذایی نداشت. درصد هماتوکریت خون در جوجههای دریافتکننده افزودنی در مقایسه با گروه شاهد کمتر بود (0.05>P). اثر منبع روغن و افزودنی بر سایر فراسنجههای خونی شامل پروتئین تام، گلوکز و اسید اوریک از نظر آماری معنیدار نبود. استفاده از روغن دانه کدو تخمکاغذی بهطور معنیداری موجب کاهش تریگلیسرید و لیپوپروتئین با چگالی بسیار کم (VLDL) و افزایش کلسترول کل و لیپوپروتئین با چگالی زیاد (HDL) شد (0.05>P). اثر منبع روغن بر لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) از نظر آماری معنیدار نبود. کمترین مقادیر تریگلیسرید، کلسترول کل، HDL و VLDL در جوجههای تغذیه شده با روغن دانه کدو تخمکاغذی به همراه ویرجینامایسین دیده شد (0.05>P). بیشترین مقدار تریگلیسرید در جوجههای تغذیه شده با روغن کانولا به همراه آنتیبیوتیک دیده شد (0.05>P). اثر منبع روغن و نوع افزودنی بر پاسخ ایمنی خونی و وزن نسبی اندامهای لنفوئیدی از نظر آماری معنیدار نبود. بهطور کلی میتوان گفت استفاده از روغن دانه کدو تخمکاغذی، موجب بهبود نسبی لیپوپروتئینهای سرم شد. از سوی دیگر، کارایی افزودنیها به نوع روغن (الگوی اسید چرب) مورد استفاده در جیره بستگی دارد.
لیدا سرابی؛ فرید شریعتمداری؛ محمدامیر کریمی ترشیزی
چکیده
در این آزمایش، اثر مکمل آلوئهورا (Aloe vera L.) و اسید بوتیریک بر عملکرد، مورفولوژی روده، فاکتورهای خونی و صفات کیفی تخم با استفاده از 120 قطعه بلدرچین در 56 روزگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 5 تکرار و 4 قطعه بلدرچین در هر تکرار به مدت 7 هفته بررسی شد. گروههای آزمایشی شامل: 1- جیره شاهد، 2- جیره حاوی پودر آلوئهورا، 3- جیره حاوی اسید ...
بیشتر
در این آزمایش، اثر مکمل آلوئهورا (Aloe vera L.) و اسید بوتیریک بر عملکرد، مورفولوژی روده، فاکتورهای خونی و صفات کیفی تخم با استفاده از 120 قطعه بلدرچین در 56 روزگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 5 تکرار و 4 قطعه بلدرچین در هر تکرار به مدت 7 هفته بررسی شد. گروههای آزمایشی شامل: 1- جیره شاهد، 2- جیره حاوی پودر آلوئهورا، 3- جیره حاوی اسید آلی غیرپوششدار (سدیم بوتیرات)، 4- جیره حاوی اسید آلی پوششدار ((Baby C4، 5- جیره حاوی پودر آلوئهورا و اسید آلی غیرپوششدار (سدیم بوتیرات)، 6- جیره حاوی پودر آلوئهورا و اسید آلی پوششدار (Baby C4) بودند. در این آزمایش درصد تولید تخم، میزان خوراک مصرفی، ضریب تبدیل و وزن تخم بلدرچین تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفت. اضافه کردن آلوئهورا و اسید آلی سبب کاهش معنیدار غلظت کلسترول زرده و کلسترول سرم در بلدرچینها شد (01/0>p). البته اثر تیمارهای آزمایشی بر ارتفاع پرز ژژونوم اختلاف معنیداری را نشان داد (001/0>p). نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از آلوئهورا و اسید آلی و همچنین مخلوط اسید آلی و آلوئهورا سبب کاهش میزان کلسترول سرم و زرده شدهاست. استفاده توأم از گیاه دارویی آلوئهورا و گلیسریدهای اسید بوتیریک بهطور معنیداری ارتفاع و سطح پرز را افزایش داد و بیشترین عرض و عمق کریپت را به خود اختصاص داد.