یونس مولودی؛ محسن دانشیار
چکیده
هدف از این تحقیق بررسی اثرات سطوح مختلف اسانس رزماری (صفر، 100 و 200 میلیگرم در کیلوگرم) و اسانس نعناع فلفلی (صفر، 100 و 200 میلیگرم در کیلوگرم) بر عملکرد، وزن اندامهای داخلی و برخی فراسنجههای خونی با استفاده از 360 قطعه از بلدرچین یکروزه در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3×3 بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار و 4 تکرار (10 پرنده در هر تکرار) ...
بیشتر
هدف از این تحقیق بررسی اثرات سطوح مختلف اسانس رزماری (صفر، 100 و 200 میلیگرم در کیلوگرم) و اسانس نعناع فلفلی (صفر، 100 و 200 میلیگرم در کیلوگرم) بر عملکرد، وزن اندامهای داخلی و برخی فراسنجههای خونی با استفاده از 360 قطعه از بلدرچین یکروزه در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3×3 بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار و 4 تکرار (10 پرنده در هر تکرار) بود. نتایج نشان داد که مصرف بالاترین سطح اسانس رزماری در هفته دوم موجب افزایش مصرف خوراک در مقایسه با دو سطح پایین آن شد (0.05>P). مصرف نعناع فلفلی در هفته چهارم آزمایش، ضریب تبدیل خوراک را تحت تأثیر قرار داد (0.05>P) و جوجه بلدرچینهای تغذیهشده با سطح متوسط اسانس نعناع (100 قسمت در میلیون) ضریب تبدیل خوراک پایینتری در مقایسه با سایر سطوح آن داشتند. همچنین نتایج این تحقیق نشان داد که مصرف رزماری یا نعناع فلفلی و یا مصرف توأم اسانس این دو گیاه تأثیری بر وزن سینه، ران، کبد و طحال نداشت (0.05<P). مصرف اسانس گیاهان رزماری یا نعناع فلفلی تغییری در فراسنجههای خونی تریگلیسرید، پروتئین، اوره، کراتینین و HDL نداشت (0.05<P). اثر رزماری بر طول مجموع ژوژنوم و ایلئوم تمایل به معنیدار شدن داشت (0.09=P) و سطوح 100 و 200 قسمت در میلیون رزماری طول بیشتر مجموع ژوژنوم و ایلئوم را در سن 35 روزگی باعث شدند. بهطور کلی، مصرف اسانس گیاهان رزماری و نعناع فلفلی موجب بهبود عملکرد در سنین ابتدایی رشد در بلدرچین میگردد.
کیوان عزیزی؛ محسن دانشیار؛ سید میثم ابطحی؛ سید هادی گلدانی
چکیده
هدف این تحقیق بررسی اثرات سطوح مختلف پودر گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) بر سیستم ایمنی، خصوصیات لاشه و عملکرد بلدرچینهای ژاپنی بود. برای این منظور از 200 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی Coturnix Japonica (Coturnix) یک روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل چهار سطح نعناع فلفلی (صفر، 0.25، 0.5 ...
بیشتر
هدف این تحقیق بررسی اثرات سطوح مختلف پودر گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) بر سیستم ایمنی، خصوصیات لاشه و عملکرد بلدرچینهای ژاپنی بود. برای این منظور از 200 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی Coturnix Japonica (Coturnix) یک روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل چهار سطح نعناع فلفلی (صفر، 0.25، 0.5 و 0.75 درصد) بودند. نتایج این آزمایش نشان داد که مصرف سطوح 0.5 و 0.75 درصد پودر نعناع فلفلی موجب کاهش شدت انفجار تنفسی شد (01/0P<). عدم تأثیر تیمارهای آزمایشی بر نسبت هتروفیل به لنفوسیت، هتروفیل، لنفوسیت و مونوسیت مشاهده گردید (0.05>P). همچنین سطوح مختلف پودر گیاه نعناع فلفلی نسبت به تیمار شاهد بهطور چشمگیری باعث کاهش آنتیبادیها در مقابل آنتیژن گلبولهای قرمز خون گوسفندی (SRBC) و تضعیف سیستم ایمنی هومورال شد (0.01>P). بعلاوه اینکه سطوح مختلف پودر گیاه نعناع فلفلی با افزایش تکثیر لنفوسیتها و افزایش معنیدار ضخامت پرده بین انگشتان پا در پاسخ به تزریق SRBC سبب تقویت سیستم ایمنی سلولی گردید (0.01>P). مصرف پودر گیاه نعناع فلفلی تأثیری بر عملکرد بلدرچینهای ژاپنی در طول هفتههای مختلف آزمایشی و کل دوره نداشت (0.05>P). همچنین اختلاف معنیداری بین تیمارهای آزمایشی از لحاظ خصوصیات لاشه، وزن اندامهای داخلی و طول و وزن بخشهای مختلف روده وجود نداشت (0.05>P). بنابراین با توجه به تقویت پاسخهای ایمنی سلولی توسط پودر گیاه نعناع فلفلی، میتوان استفاده از پودر گیاه نعناع فلفلی را هنگام نیاز به تقویت پاسخهای ایمنی سلولی در بیماریهای ویروسی مانند نیوکاسل، برونشیت و آنفولانزا یا عفونتهای انگلی داخل سلولی مانند کوکسیدیوز پیشنهاد کرد.